Koriopolis… η συνέχεια!

ÅÉÊÏÍÅÓ ÁÐÏ ÔÇÍ ÐÑÏÅÔÏÉÌÁÓÉÁ ÔÏÕ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÕ ÓÔÏ Á×ÅÍÊÉÑ× ÔÇÓ ÁÕÓÔÑÉÁÓ

Το Koriopolis… επιστρέφει! Από τους συνολικά 152 κατηγορούμενους, ο αντιεισαγελλέας προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη 93 ενώ απαλλάσσονται 59. Διαβάστε λεπτομέρειες για… πρόσωπα και πράγματα.

Συνεχίζονται οι εξελίξεις στις δικαστικές υποθέσεις που αφορούν το χώρο του ποδοσφαίρου. Αυτή τη φορά σειρά παίρνει αυτή που αφορά τα στημένα του 2011, το λεγόμενο «Koriopolis». Από τους συνολικά 152 κατηγορούμενους, ο αντιεισαγελλέας κ. Πούλιος προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη 93 ενώ απαλλάσσονται 59.

Ανάμεσα στους 93 που προτείνεται να παραπεμφθούν σε δίκη, υπάρχουν τρανταχτά ονόματα όπως ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου και νυν δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο Γιάννης Κομπότης, πρόεδρος του Λεβαδειακού, ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ Γιώργος Μποροβήλος, ο αντιπρόεδρος της Λίγκας Δημήτρης Τζελέπης, οι ποδοσφαιριστές Αβραάμ Παπαδόπουλος και Κώστας Μενδρινός όπως και οι επιχειρηματίες κ. Κανελλάκης και Νύκταρης.

Προτείνεται η παραπομπή και η απαλλαγή προσώπων από όλο το φάσμα του ποδοσφαίρου από ιδιοκτήτες ομάδων, προπονητές, ποδοσφαιριστές και μάνατζερ, μέχρι πλήθος μπουκ, πρακτόρων ΟΠΑΠ και παικτών του στοιχήματος.

Τον τελευταίο λόγο θα τον έχει το συμβούλιο Εφετών, το οποίο με βάση την πρόταση Πούλιου θα αποφασίσει ποιους τελικά θα παραπέμψει σε δίκη και ποιους θα απαλλάξει εκδίδοντας τα σχετικά βουλεύματα.
Για τον κ. Μπέο προτείνεται να διατηρηθεί η ισχύς των περιοριστικών όρων που του έχει επιβληθεί μεταξύ των οποίων είναι η απαγόρευση συμμετοχής του σε οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο αλλά και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα όπως αυτά επιβλήθηκαν από το βούλευμα 1667/2012 του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας , ενώ οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι α) της συγκροτήσεως, εντάξεως και διευθύνσεως εγκληματικής οργανώσεως, β) της ηθικής αυτουργίας σε απάτη, κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια, γ) της παρανόμου βίας, δ) της ηθικής αυτουργίας σε παράνομο στοίχημα κατ΄ εξακολούθηση, ε) της συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα κατ΄ εξακολούθηση, και στ) της δωροδoκίας – δωροληψίας, γιά αλλοίωση αποτελέσματος αγώνος, κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση.

Από την άλλη ο κ. Τσακογιάννης ζητείται να παραπεμφθεί με τις κατηγορίες α) της συγκροτήσεως, εντάξεως και διευθύνσεως εγκληματικής οργανώσεως, β) της απάτης, από κοινού, κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια, γ) της αποπείρας εκβιάσεως με απειλή βλάβης του επαγγέλματος του εξαναγκαζομένου, κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια, δ) της δωροδοκίας – δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνος κατά συρροή, ε) της διεξαγωγής παρανόμου στοιχήματος, κατ΄ εξακολούθηση, στ) της συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα, κατ΄ εξακολούθηση, ζ) της ηθικής αυτουργίας σε παράνομο στοίχημα, κατ΄ εξακολούθηση, η) της νομιμοποιήσεως εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια, κατ΄ εξακολούθηση, εντός των πλαισίων εγκληματικής οργανώσεως, θ) της παραβάσεως του άρθρου 41 ΣΤ΄ του Ν. 2725/1999, κατά συρροή, και ι) της παρανόμου κατοχής όπλων και φυσιγγίων.

Ο κ. Κομπότης, ο οποίος πέρασε και την πόρτα του ανακριτή Ανδρεάδη πρόσφατα για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» είναι και αυτός μέσα στους 93 που ζητά ο αντιεισαγγελέας Πούλιος να παραπεμφθούν σε δίκη με την κατηγορία α) της δωροδοκίας, για αλλοίωση αποτελέσματος αθλητικού (ποδοσφαιρικού) αγώνος β) της συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα, κατ΄ εξακολούθηση.

Στους κατηγορούμενους που ο αντιεισαγγελέας ζητά να παραπεμφθούν σε δίκη βρίσκονται και ο νυν πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ Γιώργος Μποροβήλος αλλά και ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Τζελέπης! Οι κατηγορίες που θα αντιμετωπίσουν αν παραπεμφθούν τελικά σε δίκη από το Συμβούλιο Εφετών είναι, για τον πρώτο: α) της δωροδοκίας – δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αθλητικού (ποδοσφαιρικού) αγώνος, από κοινού, κατά συρροή, και β) του παρανόμου στοιχήματος, ενώ για τον δεύτερο α) δωροδοκίας – δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αθλητικού (ποδοσφαιρικού) αγώνος, από κοινού βκαι β) της συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα κατ΄ εξακολούθηση.

Σε αυτή τη λίστα υπάρχουν όμως και ποδοσφαιριστές με τα ονόματα των Αβραάμ Παπαδόπουλου και Κώστα Μενδρινού να ξεχωρίζουν, με την κατηγορία, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, να μην είναι ικανή να τους στείλει σε δίκη καθώς είναι απλή συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, κατ΄ εξακολούθηση.

Μέσα στους 93 είναι και ο πρώην πρόεδρος του Ιωνικού Χρήστος Κανελλάκης αλλά και ο Ηρακλής Νύκταρης με την κατηγορία της δωροδοκίας – δωροληψίας, για αλλοίωση αποτελέσματος αθλητικού (ποδοσφαιρικού) αγώνος, κατά συρροή

Το sport-fm.gr θεωρεί και αναγνωρίζει πως όλοι οι κατηγορούμενοι ή φερόμενοι ως κατηγορούμενοι έχουν το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι τη στιγμή που θα αποφανθεί η δικαιοσύνη.
Οι 93 που παραπέμπονται σε δίκη είναι οι εξής:

Αχιλλέας Μπέος (πρώην πρόεδρος, νυν Δήμαρχος),Γιώργος Τσακογιάννης(πρώην ιδιοκτήτης Ηλιούπολης), Αβραάμ Παπαδόπουλος(ποδοσφαιριστής, προτείνεται η παραπομπή του σε συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ΄εξακολούθηση), Μιχάλης Νικολόπουλος (ποδοσφαιριστής), Νίκος Παντέλης (προπονητής), Γιάννης Κομπότης (πρόεδρος Λεβαδειακού), Αντώνης Μανίκας (προπονητής), Άγγελος Τραυλός (μάνατζερ), Γιώργος Πουλόπουλος (ποδοσφαιριστής), Γιώργος Μποροβήλος (πρόεδρος Αστέρα Τρίπολης και Super League), Δημήτρης Μπάκος (ιδιοκτήτης Αστέρα Τρίπολης), Γιώργος Γρηγορόπουλος (πρώην πρόεδρος Καλαμάτας), Κωνσταντίνος Χρυσοχοϊδης (μεγαλομέτοχος Διαγόρα), Σιδηρόπουλος Μάκης (ποδοσφαιριστής), Κώστας Μενδρινός (ποδοσφαιριστής), Κουντούρης Μιχάλης (πρόεδρος Ερασιτέχνη Ολυμπιακού), Κανελλάκης Χρήστος (Πρόεδρος της ΠΑΕ Ιωνικός), Γιώργος Σέγκος (πρώην διαιτητής), Νύκταρης Ηρακλής (αφανής παράγοντας του ΟΦΗ), Νίκος Παπαδόπουλος, Αλέκος Βοσνιάδης (προπονητής), Νίκος Πηρούνιας (πρώην πρόεδρος του Εθνικού), Θοδωρής Σαββάκης (ιδιοκτήτης Πανθρακικού), Δημήτρης Τζελέπης (πρόεδρος Πανθρακικού), Κώστας Χαραλαμπίδης (πρώην πρόεδρος Ιωνικού), Aπ. Δαϊλάκης (μέλος Δ.Σ. Δόξα Δράμας), Θανάσης Σάμιος (πρώην πρόεδρος Δόξας Δράμας), Βασίλης Καρακούλιας, Ανδρέας Δημόπουλος, Δημήτρης Ζαβαντίας (πρώην ποδοσφαιριστής), Παπαδόπουλος Γιάννης (πρώην υπάλληλος ΕΠΟ), Βασίλης Γεωρτσιάκος (παίκτης στοιχήματος), Αναστάσιος Ντότσης (μάνατζερ), Νικόλαος Χάλκος (πρώην πρόεδρος της Ηλιούπολης), Ευστάθιος Προβατίδης (ποδοσφαιριστής), Πέτρος Ρουτζιέρης (προπονητής), Ιωάννης Ναυρινιάδης (πρόεδρος Αετού Σκύδρας), Βασίλειος Αδαμάκης (πρόεδρος Εθνικού Αστέρα), Παύλος Δήμου (ποδοσφαιριστής),
Απαρεσίδο Αλβες Λουίς Μιγκέλ (ποδοσφαιριστής), Ιωάννης Τσιγιάννης, Άκης Πάσσαλης, Λουκάς Αποστολίδης (ποδοσφαιριστής), Γεώργιος Πράττος (μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου), Γεώργιος Βαρουτσίκος (μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου), Γεώργιος Τόρης (αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου), Γεωργόπουλος, Καραμανίδης, Καραμάνης, Χρήστος Σφήκας (πρώην διαιτητής), Θεοχαρίδης Νεοκλής, Θεοχαρίδης Κ, Βίλλας, Μιχαήλ Τσιβελέκης, Αυγίδου, Διονύσης Κοτίνης, Μαρία Βυθοπούλου, Αναστάσιος Θάνος, Τσεκερίδης, Τάμπασης, Θεόσογλου, Τυριακίδης, Ζώης, Κάσσης, Λιόντος, Ρόδης, Βεργώτης, Λερογιάννης, Μπαλάσας, Νταής, Μαρτίνης, Ψέλλας, Πιταράκης, Βασιλόπουλος, Ζέρβας, Μουδάτσος, Διγώνης, Γανάτος, Μπόης, Κουγιουμτζίδης, Μημίδης, Καραμανίδης, Νεοχωρίτης, Μαυρόπουλος, Χίλης, Γούτας, Μανώλης, Νάκος, Γαλαίος, Ημελλος, Παπαγγέλης, Ηρακλής, Σούκας.

Οι 59 που προτείνει την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία είναι οι:

Μαρινάκης (πρόεδρος Ολυμπιακού), Κανελλόπουλος (δικηγόρος), Καλογιάννης (πρόεδρος Football League), Γιάχος (διαιτητής), Λιμπάντζης (πρώην πρόεδρος Κέρκυρας), Σαλαμαστράκης (ποδοσφαιριστής), Ρέγιες (ποδοσφαιριστής), Γκούτμαν (ποδοσφαιριστής), Τρύφωνας (παλαίμαχος διαιτητής), Καλόπουλος (παλαίμαχος διαιτητής), Γιάννης Σπάθας (παλαίμαχος διαιτητής), Γεωργιάδης ΓΧ (προπονητής ΠΑΟΚ), Λυράκης (γενικός αρχηγός Κέρκυρας), Παντελίδης Σάββας (προπονητής), Δημητρόπουλος Αλέξανδρος (διαιτητής), Φυντάνης (προπονητής), Καλογερόπουλος Χαράλαμπος (διαιτητής), Στέλιος Σφακιανάκης (πρώην αντιπρόεδρος Football League), Ντίτσος (διαιτητής), Τσακίρης Κων/νος (πρώην πρόεδρος Πανιωνίου), Γιαννόπουλος (πρώην τιμ μάνατζερ Ολυμπιακού Βόλου), Αρφάνης (πρώην γενικός αρχηγός Ηλιούπολης), Σπάρταλης (ποδοσφαιριστής), Αλβέρτης (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής), Ντούμος (πρώην πρόεδρος Πιερικού), Μουστάκας, Φασουλής, Αρβανιτάκης, Οικονομίδης, Παπασταθόπουλος Λεωνίδας, Καλυβίτης, Ανδρέου, Πουλουγούρης, Κωστουλέας, Ηλιόπουλο,Βερρής, Κουτσουμπού, Παναγιωτίδης, Ελευθεριάδης, Παπαδόπουλος Αν.,
Παπαδόπουλος Κ., Καμπουράκης, Σαλευρής Κ., Μπιτούνης, Πηρούνιας Σ., Κητζίδης, Ντάγκας, Τσελεκίδης, Στεφανίδης, Μερτύρης, Πουργούρης, ΜάραμαΑλμπέρτο, Φακλής, Κοτσαύτης, Μαρουλής, Κοτσογιάννης, Μπούκης, Κιοτζένης, Μασούρης.

sport-fm.gr