Δ. Σαμαντά στον Antenna Star: «Σκοπός μας η κοινωνική ένταξη των παιδιών με νοητική στέρηση» (Ηχητικό)

Για το Εξειδικευμένο Κέντρο Κοινωνικής και επαγγελματικής ένταξης για άτομα με αναπηρίες (νοητική στέρηση και συνοδές αναπηρίες) «Παναγία Ελεούσα» μιλησε η Πρόεδρος του Εργαστηρίου κ. Διονυσία Σαμαντά στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Αυτή είναι η ζωή» με τη Νάντια Μπούτα.

Η κ. Σαμαντά αναφέρθηκε στην πολυετή λειτουργία και προσφορά του Εργαστηρίου, στο ρόλο του και στη δραστηριότητά του.

Η ίδρυση του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», το 1990, από την Μαρία Τσούτσου, για νέους  με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες, είναι ένα αυτόχθονο, κοινωνικό έργο ευαισθησίας και αγάπης για τα παιδιά με νοητική στέρηση.

Το εγχείρημα κατάφερε με αγώνες να ευαισθητοποιήσει τις τοπικές κοινωνίες του Νομού μας σε θέματα αναπηρίας και με τη βοήθεια της Εκκλησίας, της Πολιτείας και της Κοινωνίας, να προσφέρει τη διασφάλιση του σεβασμού και της αξιοπρέπειας των ατόμων με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες, την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους με καινοτόμες προσεγγίσεις και τη συνεχή βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών, για ένα καλύτερο μέλλον.

Δύο Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) – Οικοτροφεία του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» λειτουργούν σήμερα στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι. Προσφέρουν υπηρεσίες σε 160 παιδιά, τα οποία εκπαιδεύονται και δημιουργούν στα εργαστήρια του Κέντρου. Τα έργα τους εκτίθενται στα δύο εκθετήρια του Νομού. (Στο Αγρίνιο, Χαριλάου Τρικούπη 9 και στο Μεσολόγγι, Αθανασίου Δροσίνη 12).

Η κ. Σαμαντά αναφέρθηκε επίσης στην Έκθεση θεατρικών κοστουμιών και σκηνικών του Φορέα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Χρυσόγελου» στο Μεσολόγγι., από το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 (ώρες από 10.00 π.μ. έως 2.00 μ.μ. και από 5.00 μ.μ. έως 8.00 μ.μ.) και η οποία θα συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021 το μεσημέρι (ώρες από 10.00 π.μ. έως 2.00 μ.μ).

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάτικο bazaar με εργοτεχνήματα των εκπαιδευομένων νέων του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» από τον Σύλλογο «Φίλων, Γονέων και Εθελοντών» του Εργαστηρίου.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Προέδρου του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» κ. Διονυσίας Σαμαντά στον Antenna Star 103.5: