230316190017_7511

Τα σκαλιά του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελειοδικών ανέβηκαν και σήμερα οι γονείς του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη για να ξεκινήσει η δίκη που αναβλήθηκε χθες με κατηγορούμενους τον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, την υπεύθυνη Εστίας και τον πρώην υπουργό και βουλευτής της ΝΔ, Χ. Μαρκογιαννάκη.

Ντυμένοι στα μαύρα, με τον πόνο να είναι ζωγραφισμένος στο πρόσωπό τους, οι γονείς του 21χρονου σπουδαστή είναι από χθες στα Γιάννενα, ώστε να τελέσουν τρισάγιο στη μνήμη του παιδιού τους στο σημείο, όπου βρέθηκε νεκρό.

«Θέλω τη δικαίωση για το παιδί μου. Θέλω όσοι ξέρουν την αλήθεια για το παιδί μου να μιλήσουν. Ζητώ το αυτονόητο», ξέσπασε η μητέρα του Βαγγέλη, Μαρία Γιακουμάκη.

Ο πρώην διευθυντής της Σχολής και η υπεύθυνη της Εστίας κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση, ενώ ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής της ΝΔ, Χ. Μαρκογιαννάκης κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Διακόπηκε η δίκη - Ο μάρτυρας που γνώριζε για το μπούλινγκ [vid]

Διεκόπη λίγο πριν τις 15:00 και θα συνεχιστεί τη ερχόμενη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου, το μεσημέρι, στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, η δίκη για την υπόθεση του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίων, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Κατηγορούμρνοι είναι ο πρώην διευθυντής της Σχολής και η καθηγήτρια που ήταν υπεύθυνη για την Εστία, για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, καθώς και ο πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος του διευθυντή.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την εξέταση της μητέρας του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη, Μαρίας Φρονιμάκη και συνεχίστηκε με τον πατέρα του, Ανδρέα. Κατ’ εξαίρεση, το δικαστήριο έκρινε πως έπρεπε να εξεταστεί ο Νίκος Δαβρής, ο οποίος ήταν σπουδαστής στην Σχολή κατά το πρώτο έτος φοίτησης του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο μάρτυρας, μετά τον θάνατο του σπουδαστή, έκανε παρέμβαση στην υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι γνώριζε για το μπούλινγκ το οποίο φέρεται πως του έκαναν κάποιοι Κρητικοί.

Ο νομικός εκπρόσωπος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ, Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο οποίος έχει την ευθύνη της λειτουργίας της Γαλακτοκομικής Σχολής, κατέθεσε αίτηση παράστασης πολιτικής αγωγής, αλλά δεν έγινε δεκτή από το δικαστήριο.

Σύμφωνα με το epirus-tv-news, άγνοια για όλα τα βασανιστήρια που περνούσε το παιδί του δήλωσε στη σημερινή του κατάθεση ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Ανδρέας ο οποίος προανακριτικά δεν είχε καταθέσει. Υποστήριξε σήμερα πως δεν γνώριζε το τι βίωνε το παιδί του στα Γιάννενα, εκτός μόνο απο μια φορά που τον είχε ενημερώσει η σύζυγός του, πως κάποια παιδιά απο τη Σχολή του έκλειναν το ζεστό νερό όταν έκανε μπάνιο.

Ο Α.Γιακουμάκης πρόσθεσε πως ήταν απόφαση του γιου του φοιτήσει στη συγκεκριμένη Σχολή. “Ο Βαγγέλης θέλησε απο μόνος του να έρθει εδώ στα Γιάννενα για να σπουδάσει και εγώ αφού μου το ζήτησε τον έστειλα και μου τον έφεραν πίσω σε ένα κουτί “… σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη δίκη που θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στις 12.00 στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων θα καταθέσουν 16 μάρτυρες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, epirus-tv, star.gr