Μαξίμου: Η Αριστερή Πλατφόρμα αποφάσισε να καταψηφίσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη δια στόματος της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη. “Η Πλατφόρμα καταψήφιζε όλα τα τελευταία χρόνια τις αποφάσεις της ΚΕ διότι δεν περιείχαν την προοπτική υιοθέτησης της δραχμής”

Στην αντεπίθεση πέρασε η κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις Λαφαζάνη στο Real.gr, που ανέφερε πως η Αριστερή Πλατφόρμα αποφάσισε να καταψηφίσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωσή της, η Όλγα Γεροβασίλη σημειώνει πως οι μέχρι σήμερα σύντροφοί της στον ΣΥΡΙΖΑ καταψήφιζαν μόνιμα τις αποφάσεις της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, “ακριβώς επειδή δεν περιείχαν την προοπτική υιοθέτησης της δραχμής”.

Βολές και κατά του Δημήτρη Στρατούλη, τον οποίο κατονομάζει η κα. Γεροβασίλη και αναρωτιέται πως θα μπορούσε να εγγυηθεί το επίπεδο ζωής των συνταξιούχων με τη χώρα στη δραχμή. Επιπλέον, η κα. Γεροβασίλη κάνει ευθεία σύνδεση της στάσης της Αριστερής Πλατφόρμας με τις επιδιώξεις Σόιμπλε να βγάλει τη χώρα από το ευρώ.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση της κυβερνητικού εκπροσώπου:

Η Αριστερή Πλατφόρμα και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με τις δηλώσεις τους σήμερα γνωστοποίησαν ότι αποφάσισαν να καταψηφίσουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, είναι γνωστό ότι εδώ και τρία χρόνια οι ίδιοι καταψήφιζαν και δεν έδειξαν καμιά εμπιστοσύνη σχεδόν σε όλες τις αποφάσεις της κεντρικής επιτροπής τα τελευταία χρόνια ακριβώς διότι δεν περιείχαν την προοπτική υιοθέτησης της δραχμής.

Το ερώτημα είναι απλό.

Η μετάβαση στο νέο νόμισμα που εισηγείται θα είναι σε συμφωνία με τους εταίρους ή όχι;

Αν είναι συμφωνημένη, θα έχουμε απλώς μνημόνιο με δραχμή πράγμα που δεν εγγυάται σε καμία περίπτωση καλύτερη λύση για τα φτωχά και μεσαία στρώματα.

Αν, για παράδειγμα, ο σύντροφος Στρατούλης ήταν υπουργός και η χώρα στη δραχμή, θα μπορούσε να εγγυηθεί το επίπεδο ζωής των συνταξιούχων;

Αν δεν είναι συμφωνημένη πως θα στηριχτεί το νέο νόμισμα; Με ποια αποθεματικά; Με ποια ρευστότητα; Ή με ποιά δάνεια από άλλες πηγές; Ή μήπως θα υποτιμηθεί ελεύθερα με όρους παγκόσμιας αγοράς;

Τέλος, γνωρίζουμε όλοι ότι το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών ήθελε και ενδιάμεσα προαπαιτούμενα μετά τις 22 Ιουλίου αλλά και δάνειο γέφυρα, που οι προσπάθειες της διαπραγματευτικής ομάδας απέτρεψαν.

Ήθελε, επίσης όπως γνωρίζουμε όλοι και ειδικά ο σύντροφος Παναγιώτης Λαφαζάνης, τη συντεταγμένη έξοδο της χώρας από το ευρώ. Το σχέδιο αυτό είχε ανοιχτά υποστηριχτεί στην κοινοβουλευτική ομάδα από τον ίδιο και άλλα στελέχη της αριστερής πλατφόρμας.

Οι ξεκάθαρες απαντήσεις θα βοηθήσουν όλους μας να κατανοήσουμε τη βάση στην οποία παίρνουν οι σύντροφοι την απόφαση ανατροπής της κυβέρνησης της Αριστεράς.

Άμεση η απάντηση της Αριστερής Πλατφόρμας

Φυσικά η Αριστερή Πλατφόρμα δεν άφησε τις κατηγορίες αυτές αναπάντητες και σημείωσε για τα όσα της καταλόγισε η κυβέρνηση δια στόματος Όλγας Γεροβασίλη. “Έιναι λυπηρό το κατάντημα των προσώπων της αριστεράς στην σκληρή μνημονιακή αντίληψη” σημείωνε στέλεχος της αριστερής πλατφόρμας.http://news247.gr/