Μεσολόγγι-Σπ. Καρβέλης:«Μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια κ. Καρατσόλη»

 

   Με απάντησή του σε ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου Π. Καρατσόλη, ο αντιδήμαρχος Σπ. Καρβέλης αναφέρει:

«Ο κ. Καρατσόλης για μια ακόμη φορά διολισθαίνει σε ατόπημα, δίδοντας στη δημοσιότητα ανακοίνωση από την οποία απαραίτητη διευκρίνιση χρήζει μόνον το τελευταίο σκέλος της, προκειμένου να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις στους συνδημότες μας, παρά την προσπάθεια που καταβάλλει  ο ίδιος προς αυτή την κατεύθυνση. Όλα τα υπόλοιπα μέρη, έχουν απαντηθεί σε θεσμικό επίπεδο.

  Σε ότι αφορά λοιπόν την «αρνητική απόκλιση άνω του 10% στα έσοδα», ο κ. Καρατσόλης επιλεκτικά – κατά τη συνήθειά του – αναφέρεται και ερμηνεύει μια εκ των στηλών του σχετικού εγγράφου που επικαλείται, αγνοώντας το περιεχόμενο και το αποτέλεσμα των υπολοίπων.

  Επί παραδείγματι, ο κ. Καρατσόλης δεν αναφέρεται  στο περιεχόμενο της 1ης στήλης το οποίο δηλώνει αύξηση στα Ίδια έσοδα του Δήμου κατά 77,64% ή το περιεχόμενο της 5ης στήλης όπου οι Απλήρωτες  υποχρεώσεις έχουν μειωθεί κάτω από το στόχο.

  Κυρίως όμως «αγνοεί» την τελευταία στήλη, όπου ο συγκερασμός Εσόδων – Εξόδων και Απλήρωτων υποχρεώσεων, έχει θετικό πρόσημο για το πρώτο τρίμηνο του 2016, παρουσιάζοντας πλεόνασμα 5,73%, το οποίο αντιστοιχεί σε 489.677 ευρώ.

  Όσο για το χρηματικό αντιστάθμισμα της «αρνητικής απόκλισης» την οποία επικαλείται, αυτό ανέρχεται σε μόλις 21.683 ευρώ!   

  Κατόπιν των παραπάνω, θα συνιστούσαμε και πάλι στον κ. Καρατσόλη να είναι προσεκτικότερος, καθώς οι εντυπώσεις που προσπαθεί για μια ακόμη φορά να δημιουργήσει, καλύπτονται από την αλήθεια των αριθμών.  

  Ο Δήμος συνε χίζει να εφαρμόζει αυστηρή οικονομική διαχείριση, η οποία έχει οδηγήσει σταδιακά σε αποκλιμάκωση δυσάρεστων καταστάσεων που κατά το παρελθόν έβαλαν σε κίνδυνο την περιουσία ή τη μισθοδοσία των υπαλλήλων του. Οι ντροπιαστικές εικόνες με τους δικαστικούς επιμελητές να κατάσχουν αυτοκίνητα και κινητή περιουσία,  αποτελούν πλέον παρελθόν και αυτό οφείλει να το παραδεχθεί ο κ. Καρατσόλης».