550_334_411169

Διαβεβαιώσεις από τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι ότι η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος είναι διασφαλισμένη μέχρι το τέλος του προγράμματος πήρε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ημίωρη συνάντησή τους σήμερα στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ο Μ. Ντράγκι τόνισε την ανάγκη να κλείσει η συμφωνία άμεσα, ενώ ο πρωθυπουργός έθεσε μεταξύ άλλων και το ζήτημα με τα ελληνικά ομόλογα ύψους 27 δισ. που είχαν αγοραστεί από την ΕΚΤ κατά την περίοδο Τρισέ και τώρα εκκρεμεί η αποπληρωμή τους. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και το εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ και αρμόδιος για την Ελλάδα, Μπενουά Κερέ.

Συνάντηση είχε ο πρωθυπουργός και με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι, το οποίο ενημέρωσε για την ελληνική πρόταση για τη ρύθμιση του χρέους αλλά και το πακέτο μεταρρυθμίσεων. Εξάλλου, το αποτέλεσμα του νέου γύρου των διαβουλεύσεων που ξεκίνησαν σήμερα πάνω στη νέα ελληνική πρόταση περιμένει η ελληνική πλευρά μέσα στις επόμενες ώρες ή ημέρες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Όπως εξήγησαν, αναμένει μια αναφορά για το ελληνικό χρέος, την τελική διάρκεια της παράτασης και τον καθορισμό των προαπαιτουμένων δράσεων. Σύμφωνα, τέλος, με τις ίδιες πηγές η αλλαγή του κλίματος επετεύχθη κυρίως με τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού αλλά και με τη δομή της η οποία απαντάει σε αυτή της πρότασης των θεσμών.

real.gr