Παρέμβαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τον ηλεκτροφωτισμό στις εισόδους της Εθνικής Οδού στο Μεσολόγγι

 

 

Την παρέμβαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προκάλεσε το μείζον πρόβλημα που έχει προκύψει στον ηλεκτροφωτισμό που υπάρχει στις τρεις εισόδους που οδηγούν από την Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.

Συγκεκριμένα, η διαμόρφωση των δύο πρώτων κόμβων (κόμβος ΤΕΙ και Αγριλιάς) είναι έργο που εκτελέσθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απόδοσης των κόμβων αυτών στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας.

Ζητήθηκε, λοιπόν, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Γιάννη Λύτρα, από την αντίστοιχη υπηρεσία του Υπουργείου να ολοκληρώσει τις προβλεπόμενες ενέργειες, προκειμένου να παραληφθεί το έργο και να δοθεί στην Περιφέρεια και πλέον να φροντίζουν για την ορθή λειτουργία τους οι δικές μας Υπηρεσίες.

Όσον αφορά τον τρίτο κόμβο (Χαλαζιά), η εταιρεία που κατασκευάζει την Ιόνια Οδό προχώρησε σε διακοπή του ρεύματος από την ΔΕΗ και κατάργησε το πίλαρ τροφοδοσίας των πυλώνων ηλεκτροφωτισμού χωρίς καμία ενημέρωση της Περιφέρειας, όπως είχε υποχρέωση.  Για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ζήτησε από την εταιρεία να προχωρήσει άμεσα σε εκείνες τις ενέργειες που θα επιτρέψουν τον ηλεκτροφωτισμό του κόμβου.

«Κατανοώντας τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη ηλεκτροφωτισμού στους αντίστοιχους κόμβους, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου οι υπεύθυνοι να ολοκληρώσουν σύντομα τον φωτισμό των παραπάνω κόμβων» κατέληξε ο κ. Λύτρας.