Συνάντηση με στελέχη του Υπουργείου Ενέργειας για το εργοστάσιο Βιομάζας στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου

 
Σήμερα το μεσημέρι, Τρίτη 5.7.2016 και ώρα 15:00, τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, συναντήθηκαν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τηΝομική Σύμβουλο του Υπουργού και υπεύθυνη για θέματα (Α.Π.Ε) κα Νέλη Παλαμίτη και με την Επιστημονική Συνεργάτιδα επίσης του Υπουργού κα Δήμητρα Μπαρκούτα, με αντικείμενο συζήτησης, την αποτροπή εγκατάστασης εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιομάζας στην περιοχή της Χρυσοβίτσας.
       Μέσα σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης, τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα και οι Νομικοί της Σύμβουλοι, εξέθεσαν για αρκετή ώρα τις απόψεις τους και τα επιχειρήματά τους για τους λόγους που είναι αντίθετοι με την εγκατάσταση της εν λόγω επένδυσης στην περιοχή…….
 

  Οι εκπρόσωποι του Υπουργού, που ήταν πολύ καλά ενημερωμένες, κατανόησαν τα επιχειρήματα και το δίκαιο του αιτήματος των κατοίκων και των φορέων της περιοχής και δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν αυτούσιους τους διαλόγους στον ίδιο τον Υπουργό ο οποίος την ώρα της συνάντησης ήταν εκτός του Υπουργείου.
   Δεσμεύτηκαν πολύ σύντομα να προγραμματίσουν συνάντηση της επιτροπής με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κο. Παναγιώτη Σκουρλέτη.
     Μετά από την συνάντηση αυτή, τα μέλη της επιτροπής θα συνεχίσουν της επαφές τους με κάθε αρμόδιο φορέα της πολιτείας, έως την τελική δικαίωση των αιτημάτων της.
   Στη συνάντηση παρευρέθησαν: ο Πρόεδρος της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας (ΠΑΝ.ΣΥ) κος Παναγιώτης Χολής, ο Δημοτικός σύμβουλος και Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου Ζορμπάς Ιωάννης, οι Πρόεδροι των Τοπικών Διαμερισμάτων Χρυσοβίτσας και Αγραμπέλου κ.κ Χρόνης Ιωάννης και Τάγκας Δημήτρης, ο κος Σάββας Αλέκος ως εκπρόσωπος του συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων «ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ», ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Χρυσοβίτσας Ζορμπάς Μάκης, ο Χρίστος Μάντζαρης ως εκπρόσωπος της Ένωσης Αστακηνών Αθήνας, ο Πρόεδρος και το μέλος του Συλλόγου φίλων της βελανιδιάς η «ΑΜΑΔΡΥΑΔΑ» κος Καμπέρης Δημήτρης και κος Θεοδωρίδης Μανώλης, ο κος Δημήτρης Χρόνης ως μέλος της Επιτροπής Αγώνα, και οι νομικοί σύμβουλοι της επιτροπής κος Σχινάς Θεόδωρος και Γρίνος Σπυρίδων.
      Η Επιτροπή Αγώνα ευχαριστεί τον συντοπίτη μας πρώην Υπουργό και Βουλευτή κο Δημήτρη Στρατούλη, ο οποίος από την πρώτη στιγμήσυμπαραστέκεται στον αγώνα και βοήθησε στις επαφές με τις εκπροσώπους του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
http://xiromeronews.blogspot.gr/