122935

Ο Κυριάκος Θωμαΐδης ανέλυσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 τα δεδομένα και τις εξελίξεις που έρχονται μετά τη μαρτυρία του Δημήτρη Αμαραντίδη πως ήταν στημένο το Ολυμπιακός-Βέροια στις 6/1/2013.

Νέα τροπή σε μια πολύκροτη υπόθεση ήρθε να δώσει η μαρτυρία του Δημήτρη Αμαραντίδη στην εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ». Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Βέροιας έγινε ο πέμπτος άνθρωπος που ήρθε να δηλώσει πως ο γενικός αρχηγός της τότε ομάδας του, Γιώργος Λαναρής, είχε κατέβει στο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό στις 6/1/2013 στα αποδυτήρια και είπε στους παίκτες: «Σήμερα πρέπει να χάσουμε 3-0».

Ο Κυριάκος Θωμαΐδης ανέλυσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 τι πρόκειται να ακολουθήσει μετά από αυτή τη σημαντική εξέλιξη.

Υπάρχουν πολλές νομικές εκδοχές. Η πρώτη και λιγότερο πιθανή είναι να κινηθεί αυτεπαγγέλτως το Συμβούλιο Εφετών και να γυρίσει την υπόθεση πίσω στον ανακριτή. Η περισσότερο πιθανή εκδοχή είναι να προχωρήσει κανονικά την ήδη υπάρχουσα διαδικασία το Συμβούλιο Εφετών και να εκδώσει την απόφασή του για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, πιθανώς αφού λάβει υπόψη και τη δήλωση του Αμαραντίδη. Για να συμβεί αυτό, πάντως, θα πρέπει να κληθεί ο ποδοσφαιριστής ενώπιον δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται πως από την Επιτροπή Εφέσεων υπήρχε πριν ενάμιση χρόνο απαλλακτική απόφαση για τις δύο ομάδες με ψήφους 2-1, γιατί στηρίχτηκε στο παλιό πειθαρχικό δίκαιο για τρεις μάρτυρες, ωστόσο πλέον αυτοί ανέρχονται σε πέντε. Γι’ αυτό και νομικοί κύκλοι δεν αποκλείουν αναψηλάφηση της υπόθεσης και η Επιτροπή Δεοντολογίας να ανοίξει ξανά την υπόθεση.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το Συμβούλιο Εφετών θα επιλέξει να ολοκληρώσει τη διαδικασία μέχρι τον Ιανουάριο. Η υπόθεση είναι παγωμένη εδώ και δύο μήνες γιατί η εισηγήτρια, Χριστίνα Ρωμέση, είναι κουμπάρα του δικηγόρου βασικού κατηγορουμένου για τέσσερα κακουργήματα.

Όσον αφορά στον Αμαραντίδη, που είχε καταθέσει πως δεν είχε αντιληφθεί κάτι ύποπτο αλλά με τη χθεσινή του δήλωση άλλαξε τα δεδομένα, δεν προκύπτει ζήτημα ψευδορκίας επειδή είναι κατηγορούμενος και ένας κατηγορούμενος δεν μπορεί να διωχθεί για ψεύδος. Προφανώς είναι κάτι που και ο ίδιος συνυπολόγισε πριν κάνει τη χθεσινή δήλωση.

sport-fm.gr