2015061500015248

Δραματικές είναι οι εξελίξεις μετά την διακοπή των συνομιλιών, μεταξύ Ελλάδας και Θεσμών στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters «το eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης θα αποφασίσει για την χρεοκοπία της Ελλάδας» και  αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «ένα Grexit είναι πιο κοντά από κάθε άλλη φορά».

Εντωμεταξύ, χαμός γίνεται στο «twitter» με το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες.

Ο δημοσιογράφος των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ,  έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter τόσο για την αποχώρηση της ελληνικής αποστολής από τις συνομιλίες με τους θεσμούς όσο και για την πρώτη αντίδραση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.

«Θα δούμε» ήταν η απάντηση του κ. Παππά στην ερώτηση αν αυτή η μικρή διάρκειας συνάντηση αποτελεί κακό σημάδι για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων.

Όπως ενημέρωσε ο Πίτερ Σπίγκελ, το ελληνικό ζήτημα θα τεθεί στο τραπέζι του Eurogroup, την Πέμπτη.

Την ίδια ώρα, ο δημοσιογράφος του Channel 4 Πολ Μέισον, υποστηρίζει μέσω twitter πως δεν αποχώρησαν οι Έλληνες από τις συνομιλίες, αλλά οι εκπρόσωποι του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, οι οποίοι δήλωσαν πως δεν έχουν την εξουσιοδότηση να διαπραγματευτούν τις νέες ελληνικές προτάσεις!

Όπως αναφέρει, μάλιστα, ο Βρετανός δημοσιογράφος, η ελληνική αντιπροσωπεία παραμένει σε ετοιμότητα στις Βρυξέλλες.

Bllomberg.jpg

Οι συνομιλίες για την Ελλάδα δεν πέτυχαν και το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στο Eurogroup, μεταδίδει στην πρώτη του ανταπόκριση το πρακτορείο Bloomberg. «Το κενό μεταξύ των δύο μερών στα δημοσιονομικά μέτρα είναι της τάξης των 2 δισ. ευρώ» συμπληρώνει το ρεπορτάζ, επικαλούμενο την ανακοίνωση της Κομισιόν.

freegossip.gr