Γύρισε φουριόζος.Καλλονή-Ηρακλής 0-1

Γύρισε φουριόζος!

 

Ηχηρό «ντου» στη Σούπερ Λίγκα έκανε ο Ηρακλής! Ο αγριεμένος, καταιγιστικός κι επ’ ουδενί αγχωμένος Γηραιός, «σκότωσε» από νωρίς την Καλλονή (1-0) κι επανήλθε στη φυσική του θέση με σπουδαίο διπλό.Μην έχοντας το παραμικρό άγχος και μπαίνοντας αποφασισμένος να συνδυάσει την επιστροφή του στη Σούπερ Λίγκα με τρίποντο, ο Ηρακλής καθάρισε πρόωρα την Καλλονή με το γρήγορο γκολ του Περόνε (7′), επικρατώντας 1-0!

Εντυπωσιακό το πρώτο μέρος απ’ την ομάδα του Παπαδόπουλου, έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο απέναντι στους κακούς νησιώτες. Στο δεύτερο έδωσε μέτρα ο Γηραιός, ωστόσο δεν ένιωσε καμία ουσιαστικά απειλή και θα μπορούσε στο τέλος να πάρει ακόμα πιο εύκολα και με πιο ευρύ τρόπο τη νίκη (με τις πολλές χαμένες ευκαιρίες του).

Το ματς

Είπαμε, επέστρεψε ο Ηρακλής, αλλά οι παίκτες του… το παράκαναν! Διότι μόνο άγχος δεν είχαν (στην επάνοδό τους στη Σούπερ Λίγκα ύστερα από τέσσερα χρόνια), αλλά μπήκαν σαν δαιμονισμένοι στον αγωνιστικό χώρο. Κι όταν οι Τσιλιανίδης-Ρομάνο-Περόνε έκρυψαν την μπάλα, τότε ο τελευταίος βρήκε την ευκαιρία να πιάσει εξαιρετικό σουτ με το μιτάκι και να μπει το λιθαράκι διπλού. Αμ, δε που σταμάτησαν οι Θεσσαλονικείς. Κόντρα στην «υπνωτισμένη» Καλλονή, η ομάδα του Παπαδόπουλου έκανε… παπάδες κι αν ο Αργεντινός σκόρερ ήταν πιο συγκεντρωμένος στο τετ-α-τετ του, τότε ο «γάμος» θα ‘χε σχολάσει πρόωρα!

inner

Η εικόνα του ματς παρέμενε η ίδια. Τσιλιανίδης, Λάζαρ και Ρομάνο… έραβαν για τον Ηρακλή, την ώρα που οι νησιώτες ήταν αδικαιολόγητα κακοί και ουσιαστικά γλίτωναν από τύχη το δεύτερο γκολ παθητικό. Ο καταιγισμός των φιλοξενούμενων συνεχιζόταν… αδιάκοπα, με τον Κυριακίδη να πετάει στα σκουπίδια νέα μεγάλη φάση με τη συμπλήρωση ημιώρου (όταν βρέθηκε σε διαγώνια θέση και από κοντά, αλλά σημάδεψε άουτ). Κι όμως κόντρα σε κάθε προγνωστικό, κόντρα σε κάθε λογική, κόντρα στη ροή του ματς, οι γηπεδούχοι παραλίγο να ισοφαρίσουν. Ο Μανούσος όμως (μετά από όμορφο στρώσιμο του Μάρκοβιτς) έκανε πολύ κακό τελείωμα και ο Ηρακλής κράτησε το δίκαιο προβάδισμα.

inner

Το εντυπωσιακό πρώτο μέρος του Γηραιού έδωσε τη θέση του στο πιο… ήρεμο τέμπο του δεύτερου. Άλλωστε, ήλεγχε απόλυτα την κατάσταση και δεν χρειαζόταν να παίζει στο κόκκινο. Κι όλα αυτά την ώρα που η Καλλονή ναι μεν είχε κερδίσει κάποια μέτρα, ναι μεν είχε κερδίσει την κατοχή, αλλά επ’ ουδενί δεν απειλούσε την εστία του Χουάντερσον. Κι όσο ο χρόνος περνούσε, όλο και περισσότερο ο Ηρακλής έδειχνε να «κλειδώνει» τους τρεις βαθμούς. Κι εκεί που θα περίμενες αντίδραση των γηπεδούχων, οι φιλοξενούμενοι ήταν που άγγιζαν ένα δεύτερο γκολ.

inner

Την μία όμως ο Κυριακίδης έχασε το… άχαστο (απ’το ολέθριο λάθος του Κεϊτά που πούλησε σαν σε… ερασιτεχνικό επίπεδο την μπάλα στην περιοχή), ενώ στο 79’ ο Μπαρτολίνι σημάδεψε δοκάρι κι όχι… ελάχιστα πιο κάτω (με τον Κυριακίδη στην εξέλιξη της φάσης να χάνει νέα μοναδική ευκαιρία σουτάροντας άουτ). Δεν μπορούσε η Καλλονή… Ήταν ανέτοιμη, ήταν σε κακό βράδυ, ήταν μπλοκαρισμένη απ’ την εξαιρετική τακτική των Θεσσαλονικέων. Μοιραία λοιπόν δεν άλλαξε κάτι ως το τέλος, με τον Ηρακλή να παίρνει πιο άνετα απ’όσο θα μπορούσε καν να φανταστεί το διπλό-γιορτής στην επιστροφή του! http://www.sport-fm.gr/