Δήμος Μεσολογγίου κατά Παπαδόπουλου, για τη μελέτη υδροδότησης του Αιτωλικού

karapanos

Ο κ. Παν. Παπαδόπουλος για μια ακόμη φορά αναλαμβάνοντας ρόλο «κυβερνητικού εκπροσώπου» επιχειρεί με ανακοίνωσή του, όχι μόνο να δημιουργήσει εντυπώσεις αλλά να παραπλανήσει τους πολίτες.
Σε αποκατάσταση των πλείστων ανακριβειών που αναφέρει στην ανακοίνωσή του περί των «100.000 ευρώ για μελέτη υδροδότησης του Δήμου Μεσολογγίου» από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, σημειώνεται ότι το παραπάνω ποσό δεν αφορά μελέτη – όπως αναφέρει – αλλά χρηματοδότηση για ορισμό τεχνικού συμβούλου, κάτι που η δημοτική αρχή επιδίωξε καταθέτοντας το σχετικό υπόμνημα, από τον Αύγουστο του 2015. Για την κατάθεση του συγκεκριμένου υπομνήματος, ενημερώθηκε και το Δημοτικό Συμβούλιο όπου -εάν ο ίδιος θυμάται καλά, είχε αμφισβητήσει το αποτέλεσμα!
Ωστόσο, όπως ίσως γνωρίζει, ο δρόμος έως την τελική μελέτη είναι ακόμη μακρύς και για την επίτευξη του τελικού σκοπού απαιτούνται συνεχείς διεκδικήσεις τις οποίες η δημοτική αρχή υποβάλλει προς κάθε κατεύθυνση. Είναι φανερό δε, ότι κανείς δεν χαρίζει τίποτε σε κανέναν. Η έγκριση οποιασδήποτε χρηματοδότησης, απαιτεί προετοιμασία, πληρότητα και τεκμηρίωση προτάσεων.
Σε ότι αφορά το ζήτημα του Αιτωλικού το οποίο επικαλείται, πράγματι θα συμφωνήσουμε. Τα «παιγνίδια» με τη δημόσια υγεία, η καλλιέργεια και διάδοση φημών καθώς και τα αυθαίρετα συμπεράσματα, είναι ιδιαιτέρως ανεύθυνα και επικίνδυνα. Πόσο μάλλον όταν εκφέρονται για να εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες.