Η Αντζελίνα Τζολί ντύνεται «νύφη του Φρανκενστάιν»;

Αρθρο του Hollywood Reporter αναφέρει πως η Universal δρομολογεί ριμέικ της κλασικής ταινίας του Τζέιμς Γουέιλ «Η Νύφη του Φρανκενστάιν».

Μετά την τεράστια επιτυχία του «Φρανκενστάιν» του, ο Τζέιμς Γουέιλ επέστρεψε για να του χαρίσει έναν ταίρι. Η ταινία αποτέλεσε μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που ένα σίκουελ ξεπερνά τον προκάτοχό του.

Η «Νύφη Του Φρανκενστάιν» γέννησε ένα σύμπαν απαράμιλλης γοτθικής αισθητικής, καινοτόμο στον τομέα της σκηνογραφίας όσο και στην απολαυστική, άνευ προηγουμένου σύμπραξη τρόμου και κωμωδίας.

Η σύλληψη και μόνο της ηρωίδας του τίτλου είναι ένα θαύμα του μακιγιάζ, αντίστοιχο του θρυλικού τέρατος.

Το αδηφάγο Χόλιγουντ σκέφτεται να αναστήσει την ταινία του 1935, με πιθανό σκηνοθέτη τον Νιλ Μπέρτζερ («Η Τριλογία της Απόκλισης: Οι Διαφορετικοί») και με σκοπό να ξεκινήσει ένα κινηματογραφικό franchise των θρυλικών της τεράτων με τίτλο «Monster Universe».Προφανώς και η επιλογή της Αντζελίνα Τζολί παρέχει τα εμπορικά εχέγγυα για το στούντιο, αλλά με τα «Wanted», «Maleficent», «Salt» να περιμένουν τις συνέχειες τους, φαίνεται πως η Τζολί θα πρέπει να αξιολογήσει τις προτάσεις.

ΠΗΓΗ: cinemag.gr