Η Γουίλιαμς σήκωσε το RG και έφτασε τα 20 γκραν σλαμ!

serena

H Σερίνα Γουίλιαμς αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά ασυναγώνιστη! Η Αμερικανίδα επικράτησε 6-3, 6-7, 6-2 της Λούσι Σαφάροβα στον τελικό του Ρολάν Γκαρός και συμπλήρωσε τους 20 τίτλους σε γκραν σλαμ.

Στο πρώτο σετ η Τσέχα δεν βρήκε καθόλου ρυθμό με αποτέλεσμα  η Σερίνα με δύο μπρέικ να χρειαστεί μόλις 31 λεπτά για να φτάσει στη νίκη με 6-3.

Στο δεύτερο σετ, με την 33χρονη Αμερικανίδα να προηγείται 4-1 πολλοί πίστεψαν ότι η αντίπαλος της ξόφλησε, όμως η Λούσι Σαφάροβα είχε άλλα σχέδια, βάζοντας φρένο ανελέητα μέχρι εκείνη τη στιγμή σφυροκοπήματα της Γουίλιαμς. Πήρε λοιπόν, πίσω το μπρέικ κάνοντας το 4-2, στην συνέχεια ισοφάρισε σε 4-4 για να προηγηθεί με νέο μπρέικ σε 4-5. Τα αντανακλαστικά της Σερίνα λειτούργησαν, καταφέροντας να στείλει το ματς στο τάι μπρέικ, όπου η Σαφάροβα πήρε τη νίκη με 6-7(7). Χαρακτηριστικό της απόσπασης αυτοσυγκέντρωσης της Σερίνα Γουίλιαμς είναι ότι στο δεύτερο σετ έκανε 7 διπλά λάθη (9 συνολικά στον αγώνα) στο σερβίς της!

Στο τρίτο σετ, παρότι ο μομέντουμ της Σαφάροβα συνεχίστηκε κάνοντας μπρέικ και προηγούμενη με 0-1, η Σερίνα Γουίλιαμς επιβεβαίωσε την παράδοση που την θέλει να μην χάνει ποτέ στα τρία σετ σε τελικό γκραν σλαμ. Ανέκαμψε γρήγορα έκανε το 2-2 παίρνοντας πίσω το μπρέικ, ενώ στην συνέχεια δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να πανηγυρίσει τον 20ό τίτλο της σε γκραν σλαμ. Η Τσέχα δεν τα παράτησε, απλώς της ήταν αδύνατο να αντιδράσει. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο 4-2, η Σερίνα Γουίλιαμς κατάφερε να ισοφαρίσει σε 15-15, κάνοντας φόρχαντ με το αριστερό της χέρι, σε ένα ράλι 19 χτυπημάτων. Έτσι, η Σερένα Γουίλιαμς πήρε τη νίκη με 6-3, 6-7, 6-2 και έγινε η 3η τενίστρια στην ιστορία με τουλάχιστον 3 τίτλους σε όλα τα γκραν σλαμ.

Οι άλλες είναι οι Μάργκαρετ Κορτ και Στέφι Γκραφ. Η τελευταία είναι η μόνη τενίστρια με 22 τίτλους γκραν σλαμ στην Όπεν Έρα, με την Αμερικανίδα να απέχει μόλις 3 τίτλους πλέον.

Αυτό είναι το τρίτο συνεχόμενο γκραν σλαμ που κατακτά η Σερίνα Γουίλιαμς, η οποία αναδείχθηκε νικήτρια στο Αμερικανικό Όπεν του 2014 και το φετινό Αυστραλιανό Όπεν.

Μόλις για 9 ημέρες η Σερίνα Γουίλιαμς θα γίνονταν σήμερα η γηραιότερη κάτοχος γκραν σλαμ, ρεκόρ που παραμένει στην Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, η οποία το 1990 πανηγύρισε το Γουίμπλεντον σε ηλικία 33 ετών και 263 ημερών. Βέβαια, σίγουρα αυτό το ρεκόρ μπορεί να το σπάσει πολύ σύντομα, στο Λονδίνο, αφού αυτή τη στιγμή καμία δεν φαίνεται ικανή να την σταματήσει.

Το τρόπαιο αυτό απομακρύνει την Νο 1 τενίστρια στον κόσμο ακόμη περισσότερο από τις αντιπάλους της, αφού τη Δευτέρα θα φτάσει τους 11.291 βαθμούς, 4.421 περισσότερους από την Νο 2 Πέτρα Κβίτοβα.

Σε ότι αφορά στην Σαφάροβα έφτασε στον πρώτο της τελικό γκραν σλαμ στην 40η προσπάθεια της και η εμφάνιση της θα της εξασφαλίσει την είσοδο της στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης και πιο συγκεκριμένα στο Νο 7.

«Καταρχάς θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Σαφάροβα. Ήταν σπουδαία αντίπαλος, όσο επιθετική χρειαζόταν για να μείνω πίσω στο σκορ. Όμως κατάφερα να επιστρέψω στο ματς και να πάρω τη νίκη», δήλωσε η Σερίνα Γουίλιαμς και πρόσθεσε σχετικά με την κατάκτηση 20 τίτλων γκραν σλαμ: «Είναι ένα όνειρο που δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα γινόταν πραγματικότητα. Θέλω να ευχαριστήσω την μητέρα μου και τον πατέρα μου, που βρίσκονται εδώ. Μερικές φορές στο Ρολάν Γκαρός δεν είχα τα αποτελέσματα που θα ήθελα, αλλά πάντα νιώθω σύνδεση με το κοινό. Ευχαριστώ όλους τους φίλους μου, αυτούς που βρέθηκαν εδώ και όσους παρακολούθησαν τον αγώνα από την τηλεόραση».

Τέλος, η Λούσι Σαφάροβα σημείωσε: «Πέρασα δύο σπουδαίες εβδομάδες εδώ. Σερίνα ήσουν καταπληκτική και άξιζες τη νίκη. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα και την οικογένεια μου που είναι εδώ και φυσικά τον προπονητή μου, που είναι πάντα εδώ για μένα».

gazzetta.gr