Η Δημοτική Αρχή Πατρέων τίμησε την εξέγερση του Πολυτεχνείου

dhmos_patreon

Στο πλαίσιο του τριήμερου αγωνιστικού γιορτασμού για την επέτειο της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι πορεύτηκαν στο χώρο του πρώην Παραρτήματος του Πανεπιστημίου, προκειμένου να καταθέσουν στεφάνι. Ο Δήμαρχος, μετά την κατάθεση του στεφανιού, δήλωσε: «Τιμάμε μαζί με το λαό και τη νεολαία της πόλης μας, το λαϊκό ξεσηκωμό του Νοέμβρη του ’73. Δύο μέρες μετά την επίσκεψη του Ομπάμα στη χώρα μας, ο λαός πρέπει να επαγρυπνεί. Η εμπλοκή τα ης χώρας μας στα νατοϊκά σχέδια εγκυμονεί νέους κινδύνους.

Τώρα τα συνθήματα του Πολυτεχνείου «Έξω οι ΗΠΑ» και «Έξω το ΝΑΤΟ», είναι περισσότερο από ποτέ, επίκαιρα και ζωντανά».

Αμέσως μετά, πορεύτηκαν με προορισμό το χώρο που στεγαζόταν η παλιά Ασφάλεια. Εκεί, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, κατέθεσε στεφάνι, τιμώντας τους αγωνιστές που βασανίστηκαν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας.

Αμέσως μετά η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τόνισε σε δήλωσή της: «Την στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τσακίζει το λαό μας με μνημόνια φτώχεια και ανεργία, πνίγει στα χημικά τις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων, υποδέχεται με δάφνες και στρώνει κόκκινο χαλί στους μακελάρηδες των λαών.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός, πρέπει να βγουν στο προσκήνιο, να μην επιτρέψουν να τους ρημάζουν τη ζωή και το μέλλον, η κυβέρνηση, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η πείρα των τελευταίων 43 χρόνων, από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και την πτώση της χούντας ένα χρόνο μετά, αναδεικνύει ότι το πραγματικό ζήτημα για το λαό μας είναι η συγκέντρωση δυνάμεων στην πάλη ενάντια στα μονοπώλια, στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις. Έτσι μόνο η  πάλη του λαού μας, που αναπτύσσεται στο έδαφος των οξυμένων προβλημάτων, θα γίνεται πιο αποτελεσματική, θα μπορεί ν’ αποκρούει αντιλαϊκά μέτρα, ν’ αποσπά κάποιες κατακτήσεις».

Μαζί με τη Δημοτική Αρχή στεφάνια κατέθεσαν και ο Δημοσθένης Σαμούρης και  η σύζυγός του και δημοτική σύμβουλος Βίβιαν Σαμούρη, στη μνήμη του αδελφού του, 22χρονου φοιτητή της Παντείου Γιώργου Σαμούρη, που έχασε τη ζωή του από πυρά της αστυνομίας, στην περιοχή του Πολυτεχνείου στις 16 Νοέμβρη του ’73.

***Σήμερα, στις 6 το απόγευμα, η Δημοτική Αρχή, θα συμμετέχει στην συγκέντρωση και πορεία για το Πολυτεχνείο στην πλατεία Γεωργίου, που οργανώνουν τα Εργατικά Σωματεία.