Η τοποθέτηση του κ.Πελετίδη στον κ.Δεδέ για αντιπλημμυρικά

peletidhs_2

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας των περιοχών Ροδινής, Ψαθοπύργου, Δρεπάνου, Αραχωβιτίκων, Αγ. Βασιλείου και Ακταίου, που βρίσκονται σε κίνδυνο από τα έργα της Ολυμπίας Οδού και της ΕΡΓΟΣΕ, απαίτησε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, σε συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον γ.γ. του Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών και Δικτύων, Γιώργο Δέδε, παρουσία αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για τα προβλήματα που προκαλούνται στις παραλιακές περιοχές της Πάτρας, καθώς υπάρχει παντελής έλλειψη αντιπλημμυρικής θωράκισης. Είναι εγκληματικό – τόνισε ο Δήμαρχος – σε τόσο μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, να μην υπάρχουν μελέτες και έργα για την προστασία ολόκληρων περιοχών από πλημμυρικά φαινόμενα.

Επεσήμανε στον κ. Γενικό την πολιτική ευθύνη του αρμόδιου υπουργείου και της κυβέρνησης που μέχρι σήμερα δεν έχουν υλοποιηθεί τα αντιπλημμυρικά έργα από τους μεγαλοκατασκευαστές με αποτέλεσμα να μην υπάρχει στοιχειώδης προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων.  

Από την πλευρά του, ο κ. Δέδες, δεσμεύτηκε – μετά από σύντομη συνεργασία τεχνικών του Υπουργείου και του Δήμου – να επιληφθεί για την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος.