Θεοδωράκης «στον ενικό»: Πρόταση για κυβέρνηση ευρύτερης συμμαχίας

550_334_413836

Οι διαπραγματεύσεις, το ευρώ, η στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι μεταρρυθμίσεις και οι συμμαχίες της κυβέρνησης στο εξωτερικό και το εσωτερικό αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης «στον ενικό» και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αποκάλυψε ότι είχε προτείνει στον πρωθυπουργό μία ημέρα μετά την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές να συγκροτήσει κυβέρνηση προσωπικοτήτων και αναφέρθηκε σε πρόταση για τη συγκρότηση κυβέρνησης ευρύτερης συμμαχίας.

«Είπα στον κ. Τσίπρα ότι τα προβλήματα της χώρας αυτή τη στιγμή είναι πολύ μεγάλα. Του είπα ότι εδώ είναι η μεγάλη σου ευκαιρία. Ο κόσμος έχει απηυδήσει με τους παλιούς. Μην την χαραμίσεις με το να γίνει πρωθυπουργός των συνιστωσών» είπε ο πρόεδρος του Ποταμιού και σημείωσε ότι ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα «κάνε μία κυβέρνηση που θα ξεπερνάει το κομματικό σου περιβάλλον. Αυτή είναι και η πρόταση μου για σήμερα».


Real.gr Στον ενικό Στ.Θεοδωράκης είχα προτείνει… από realmedialive

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν είναι υπέρ της οικουμενικής κυβέρνησης αλλά μία νέας κυβερνητικής σύνθεσης που θα εκπροσωπεί όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας. «Δεν θέλω να γίνω αντιπρόεδρος ή υπουργός κυβέρνησης» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης και εξήγησε ότι το κόμμα του δεν θέτει ως όρο σε μία ενδεχόμενη συμμετοχή στην κυβέρνηση την αποχώρηση των ΑΝΕΛ. «Η κομμάτι ταυτότητα δεν μαρτυρά απαραιτήτως ανικανότητα. Δεν λέμε να φύγουν οι ΑΝΕΛ. Εμείς λέμε ότι πρέπει να υπάρξει μία ευρύτατη σκέψη και δεν μπορεί να αναζητάται μόνο στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο πρόεδρος του Ποταμιού.

Αναφορικά με το θέμα της διαπραγμάτευσης ο Σταύρος Θεοδωράκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να πει την αλήθεια. «Εισηγούμαι στον κ. Τσίπρα να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Να μας πει τι ακριβώς ζητάνε οι Ευρωπαίοι. Ομαδικές απολύσεις; Δεν το συζητάμε. Δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Συντάξεις; Θα πρέπει να μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας στον κόσμο. Το θέμα είναι να υπερασπιστεί μία κυβέρνηση τις συντάξεις όσων δουλεύουν σήμερα» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ποταμιού.

Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι δεν θα δεχτεί να μετέχει σε μία κυβέρνηση χωρίς προσανατολισμό και σχέδιο. «Ακόμη και σε λεωφορείο όταν μπαίνεις ξέρεις ποια είναι η διαδρομή του. Η διαδρομή του είναι η Ευρώπη, είναι οι μεταρρυθμίσεις είναι η σύγκρουση με τα συμφέρον; Θέλω να γράφει την διαδρομή. Η διαδρομή πρέπει να είναι ανάπτυξη» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ τόνισε ότι η χώρα έχει πρωθυπουργό και αναρωτιέται αν έχει και κυβέρνηση.


Real.gr Στον ενικό Στ.Θεοδωράκης δεν συμμαχήσω… από realmedialive

Για τις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους ο πρόεδρος του Ποταμιού εκτίμησε ότι η χώρα είναι κοντά στην υπογραφή ενός ακόμη μνημονίου. «Κάθε εβδομάδα αλλάζουμε προσανατολισμό σαν ομάδα. Είμαστε μία ομάδα που πρέπει να φέρει αποτέλεσμα και κάθε ημίχρονο αλλάζουμε τακτική, ενώ πρέπει να παίξουμε μπάλα. Θα είναι οδυνηρό λάθος για τη χώρα να υπογράψει μνημόνιο χωρίς διευθέτηση του χρέους» σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης και συνέχισε: «Το μεγάλο πρόβλημα της κυβέρνησης είναι η αλλεργία της με τις μεταρρυθμίσεις. Εάν δεν προχωρήσει η κυβέρνηση στις μεταρρυθμίσεις τα παζάρια εάν θα είναι 10 ευρώ πάνω ή κάτω οι συντάξεις δεν θα έχουν καμία σημασία γιατί δεν θα υπάρχει ευρώ για να πληρωθεί σύνταξη».


Real.gr Στον ενικό Στ.Θεοδωράκης η κυβέρνηση… από realmedialive

Ο πρόεδρος του Ποταμιού επιτέθηκε και στους Ανεξάρτητους Έλληνες, τους οποίους χαρακτήρισε «ακροδεξιό κόμμα». «Ο κ. Καμμένος σε κάθε ευκαιρία εκφράζει εθνικιστικές, ρατσιστικές ακροδεξιές απόψεις. Έχει επικίνδυνες πολιτικές για την Ελλάδα» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης και έφερε ως παράδειγμα την περιφορά του επιταφίου στον χωριό Έχινο της Θράκης, το οποίο είναι αμιγώς μουσουλμανικό. «Ποια επίδειξη κάνεις όταν Μεγάλη Παρασκευή έχεις ένα ένοπλο τμήμα, μία στρατιωτική μπάντα και απόστρατους αξιωματικούς να κάνουν παρέλαση σε μουσουλμανικό χωριό. Ανάβεις ένα σπίρτο. Το κάνεις μία επίδειξη δύναμης ως υπουργός Άμυνας, αυτό είναι επικίνδυνο» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.


Real.gr Στον ενικό Στ.Θεοδωράκης επίθεση στον… από realmedialive

Τι απάντησε ο Π.Καμμένος 

Σε ερώτηση εάν είναι υπέρ του ευρώ με κάθε κόστος ο πρόεδρος του Ποταμιού απάντησε: «Δεν δυσκολεύομαι. Ευρώ πάση θυσία γατί ο άλλος δρόμος είναι ο δρόμος της κόλασης. Και κακώς η κυβέρνηση δεν εξηγεί ποιος είναι ο άλλος δρόμος. Υπάρχει και το περιβάλλον της κόλασης και δεν διστάζουμε να πούμε ότι είναι ένα: το περιβάλλον της δραχμής. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πας σκληρά στη διαπραγμάτευση».


Real.gr Στον ενικό Στ.Θεοδωράκης ευρώ πάση θυσία από realmedialive

«Πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει μέλλον εκτός Ευρώπης. Ο ρόλος της Ελλάδας πρέπει να είναι ένας: να γίνει η βαλκανική υπερδύναμη. Να μην μας περάσει η Αλβανία, η Βουλγαρία η Ρουμανία. Αυτή τη στιγμή η χώρα μας χάνει έδαφος γιατί εξασθενεί η οικονομία και η κοινωνία της» είπε ο πρόεδρος του Ποταμιού.

Επιπλέον κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πήγε χωρίς στόχο και όπλα στην διαπραγμάτευση. «Εμείς στηρίξαμε την σκληρή διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση νομίζω ότι έχασε πολλά. Η Ευρώπη ήθελε τον Τσίπρα. Την είχε κουράσει ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος. Είχε όλο το πεδίο μπροστά του να παίξει μία καλή μπάλα με τους ευρωπαίους. Και αντ’ αυτού μπήκε στο γήπεδο να κάνει φάουλ και να μην κάνει την επίθεση ,όπως θα μπορούσε. Θέλαμε ο κ. Τσίπρας να κάνει μία αποτελεσματική σκληρή διαπραγμάτευση» υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.


Real.gr Στον ενικό Στ.Θεοδωράκης η κυβέρνηση… από realmedialive

Μάλιστα τόνισε ότι όσο καθυστερεί η διαπραγμάτευση τόσο οι εταίροι της χώρας θα θέτουν νέα προαπαιτούμενα για συμφωνία. «Η μόνη λύση μας είναι να φανούμε αποτελεσματικοί και σοβαροί. Η Ελλάδα είχε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία και φοβάμαι ότι ο Αλέξης Τσίπρας την χάνει αυτή την ευκαιρία παίζοντας με την ισορροπία στις συνιστώσες του. Δεν είχε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Το δεύτερο είναι γιατί έχει συνέχεια το αυτί του στις συνιστώσες» ανέφερε ο πρόεδρος του Ποταμιού.


Real.gr Στον ενικό Στ.Θεοδωράκης ο Τσίπρας δεν… από realmedialive

Για την κριτική που δέχεται το Ποτάμι ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε λόγο για ρετσινιά που θέλουν να βάλουν στο κόμμα του με την προσπάθεια «να μας βάλουν στο ίδιο κάδρο με όσους ψήφισαν το μνημόνιο». «Η τρόικα εσωτερικού είναι ένα κατασκεύασμα εσωτερικών εγκεφάλων του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα επιχειρήματα του Ποταμιού», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

real.gr