Μεσολόγγι: Σύσκεψη Χρ.Σταρακά με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Αντώνιο Μωυσίδη

unnamed (5)

Την Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνα Σταρακά, επισκέφθηκαν την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015, ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ  Καθηγητής κ. Αντώνιος Μωυσίδης, ο Γενικός Διευθυντής κ. Γεώργιος Αποστολάκης και ο Περιφερειακός Διευθυντής Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, κ. Αθανάσιος Παναγόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων, τέθηκε το κρίσιμο ζήτημα της εκπόνησης του προσωρινού διαχειριστικού σχεδίου βόσκησης, ώστε να δοθεί άμεσα η δυνατότητα ένταξης επιπλέον επιλέξιμων εκτάσεων βοσκοτόπων ως αποτέλεσμα ενσωμάτωσης της ξυλώδους βλάστησης και διορθώσεων τυχόν αστοχιών στον έλεγχο της επιλεξιμότητας των βοσκοτόπων της Αιτωλοακαρνανίας. Επιπλέον, αναφέρθηκαν τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις που αφορούν τα αγροπεριβαλλοντικά προγράμματα, καθώς και άλλες δράσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που υλοποιούνται από τις Υπηρεσίες της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ουσιαστικός διάλογος με ανταλλαγή απόψεων, για την επίλυση των θεμάτων που απασχολούν την αγροτική κοινότητα της Αιτωλοακαρνανίας, και επισημάνθηκε η ανάγκη ενίσχυσης της μεταξύ τους συνεργασίας.