Ορεινή Ναυπακτία:Οι κάτοικοι των χωριών οργανώθηκαν και έπιασαν τους κλέφτες!

99_550_355

 

 

Ένα απίστευτο σκηνικό διαδραματίστηκε το βράδυ της Τρίτης στα σύνορα της Φθιώτιδας, όπου οι κάτοικοι των χωριών δέχθηκαν επιδρομή κλεφτών.

Ούτε ο χιονιάς που επικρατεί στην ορεινή Ναυπακτία και στα σύνορα με τη Φθιώτιδα δεν πτόησε τρεις διαρρήκτες, οι οποίοι άνοιξαν σπίτια σε χωριά της περιοχής, αρπάζοντας χρήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα, για να συλληφθούν ωστόσο από κατοίκους όταν προσπάθησαν να αρπάξουν αυτοκίνητο στο χωριό της Γραμμένης Οξυάς.

Φθιώτιδα: Οργανώθηκαν και έπιασαν τους κλέφτες - Οι κάτοικοι χωριών έδωσαν λύση στο πρόβλημα!

Σύμφωνα με την “Ημέρα” οι τρεις δράστες προσέγγισαν στην περιοχή από την Αιτωλοακαρνανία και αρχικά άνοιξαν σπίτια στο χωριό της Αρτοτίνας, ενώ στη συνέχεια εισέβαλαν και σε σπίτια διπλανών χωριών, αρπάζοντας μάλιστα αρκετά χρήματα από ηλικιωμένους κατοίκους.

Η δράση τους έγινε αντιληπτή και παρά το περασμένο της ώρας οι κάτοικοι των χωριών άρχισαν να επικοινωνούν μεταξύ τους είτε με κινητά τηλέφωνα, είτε με μικρούς ασυρμάτους που χρησιμοποιούν στο κυνήγι. Παρακολουθώντας την κίνηση των τριών δραστών οι κάτοικοι αντιλήφθηκαν πως κινούνται προς τη Γραμμένη Οξυά και τα σύνορα με τη Φθιώτιδα.

Άμεσα ειδοποίησαν έναν κάτοικο του χωριού ο οποίος μάλιστα βγαίνοντας από το σπίτι του είδε τους τρεις δράστες να βρίσκονται στο δρόμο μόλις λίγα μέτρα μπροστά του. Μάλιστα είχε αφήσει τα κλειδιά ενός αγροτικού αυτοκινήτου με τετρακίνηση πάνω στο αυτοκίνητο, όπου επίσης είχε αφήσει και το κυνηγτικό του όπλο.

Οι τρεις δράστες αντιλήφθηκαν το αυτοκίνητο με το οποίο θέλησαν να διαρρήξουν προκειμένου να κινηθούν προς την περιοχή της Φθιώτιδας και να ξεπεράσουν τα προβλήματα που δημιουργούσε το χιόνι στην κίνησή τους. Το γεγονός ωστόσο ότι έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου τους έτρεψε σε φυγη και κινήθηκαν προς τα χωριά απ’ όπου είχαν περάσει λίγη ώρα πριν.

Ωστόσο κάτοικοι των γιετονικών χωριών είχαν αρχίσει να τους ακολουθούν και μετά από λίγη ώρα συναντήθηκαν. Παράλληλα ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές αρχές και συνέλαβαν τους τρεις δράστες, ενώ την χθεσινή μέρα είχαν κληθεί τα θύματα για να τους αναγνωρίσουν.

Το περιστατικό που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης έχει προκαλέσει έντονη αναστάτωση στους λιγοστούς κατοίκους των ορεινών χωριών της περιοχής, οι οποίοι δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι έπεσαν θύματα κλεφτών μέσα στο καταχείμωνο και σε μια εποχή του χρόνου που η πρόσβαση είναι από δύσκολη έως αδύνατη

Πηγή:www.lamiareport