Ο Δημ. Αγρινίου, ομιλητής στην παρουσίαση του βιβλίου του Γ.Λογοθέτη, για την αυτοδιοίκηση(βιντεο)

Ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιωργος Παπαναστασίου ομιλητής (στο πνευματικό κέντρο Λευκάδας) στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Λογοθέτη, με τίτλο «Ο Σουηδός Δήμαρχος», που έχει ως κεντρικό άξονα την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα σε σύγκριση με τα πολιτικά δρώμενα της Σουηδίας.

Ακολουθεί απόσπασμα από την ομιλία του κ.Γ.Παπαναστασίου:

<<Στους δύσκολους καιρούς που περνάει η αυτοδιοίκηση το βιβλίο του αγαπητού, άξιου και δραστήριου Γιώργου Λογοθέτη, μας δίνει την ευκαιρία να προβληματιστούμε και συνάμα μας δυναμώνει την εμμονή μας για μια ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος. “Αν δεν πάρουμε τώρα αναγκαία μέτρα ο λογαριασμός που θα πρέπει να πληρώσουμε στο μέλλον θα είναι πολύ ακριβός”, όπως έλεγε και ο Πάλμε. Ευχαριστώ τον Γιώργο Λογοθέτη, για την τιμή που μου έκανε να είμαι ομιλητής (στο πνευματικό κέντρο Λευκάδας) στην παρουσίαση του βιβλίου του, με τίτλο «Ο Σουηδός Δήμαρχος», που έχει ως κεντρικό άξονα την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα σε σύγκριση με τα πολιτικά δρώμενα της Σουηδίας.
Ως δήμαρχος οφείλω να ομολογήσω πως το βιβλίο του με δίδαξε διαβάζοντάς το , πολλά και χρήσιμα για την Ελληνική Αυτοδιοικητική πραγματικότητα.
Η εμπειρία του μας καθοδηγεί τόσο μένα όσο και άλλους συναδέλφους και μας δείχνει τον τρόπο να χειριστούμε τις δυσκολίες, όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται.
Και θα ήταν ψέμα να πω, πως δεν με ενδιαφέρει, όταν ολοκληρωθεί πλέον ο κύκλος μου στην αυτοδιοίκηση να φύγω έχοντας αφήσει την δική μου θετική σφραγίδα…
Θέλω οι επόμενες γενιές να με μνημονεύουν και να με ευχαριστούν, αντί να με αναθεματίζουν.
Επιβάλλεται τώρα μάλιστα που έχουμε βαλτώσει ως χώρα, να παραδειγματιστούμε από χώρες όπως η Σουηδία, να εντοπίσουμε τα σημεία υπεροχής για να αποτελέσει όχι μοντέλο προς αντιγραφεί αλλά πηγή έμπνευσης για την ελληνική αυτοδιοίκηση.>>