Ο δικός του «Αντώνης».Ο Ατρόμητος επιβεβαίωσε την παράδοση επί του Παναιτωλικού

ImageHandler2Με τον Λε Ταλέκ να σκοράρει ξανά και ακόμη ένα αγαπημένο του 1-0, ο Ατρόμητος επιβεβαίωσε την εξαιρετική παράδοση επί του Παναιτωλικού και εξακολουθεί να ελπίζει στην έκτη θέση της Σούπερ Λιγκ.Με τον Λε Ταλέκ να σκοράρει ξανά και ακόμη ένα αγαπημένο του 1-0, ο Ατρόμητος επιβεβαίωσε την εξαιρετική παράδοση επί του Παναιτωλικού και εξακολουθεί να ελπίζει στην έκτη θέση της Σούπερ Λιγκ. Οι Περιστεριώτες σκόραραν στην εκπνοή του ημιχρόνου κι αυτό ήταν αρκετό για να πανηγυρίσουν το «τρίποντο» και να προσπεράσουν τους αντίπαλους τους στον βαθμολογικό πίνακα.

Είναι η τέταρτη νίκη στα πέντε τελευταία ματς για το «αστέρι», που ξύπνησε… αργά, αλλά ενδεχομένως να σώσει τη χρονιά στο φινάλε της.

Τα αρχικά πλάνα 
Στο 4-2-3-1 του Δέλλα, οι Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης και Μπίτολο ήταν από δεξιά προς αριστερά μπροστά από τον Μπάρκα. Κεϊτά, Ούμπιντες ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ και οι Μπρίτο, Ματέι, Σουμπίνιο συνέθεσαν την τριάδα πίσω από τον προωθημένο Λε Ταλέκ.

Ανάλογη διάταξη και από τον Ματζουράκη, με τον Κυριακίδη στην εστία, τους Μύγα (δεξιά), Χαντάκια μπακ και τους Κούσα, Ρουμπουλάκου στόπερ. Μάκος και Πάουλο ήταν στον άξονα, οι Μουνιός, Περέιρα στις πτέρυγες και ο Βασιλούδης πίσω από τον Μαρκόφσκι που βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

«Χ»τύπησε στην εκπνοή
Οι γηπεδούχοι είχαν από τα πρώτα λεπτά τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, ενώ είχαν και τις περισσότερες φάσεις (8 τελικές έναντι 3) στο πρώτο ημίχρονο. Ο Παναιτωλικός, ωστόσο, όσες φορές ανέβηκε στα καρέ του Μπάρκα,έβαλε δύσκολα στον νεαρό τερματοφύλακα και «άγγιξε» δύο φορές το γκολ.

Στο 18′ ο Χαντάκιας έκανε την προβολή ανενόχλητος από την καρδιά της περιοχής, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 29′ από την άλλη, ο Μαρκόφσκι μετά από σέντρα του Ρουμπουλάκου δε βρήκε όπως ήθελε την μπάλα στη μικρή περιοχή και την έστειλε άουτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Οι Περιστεριώτες που μέχρι τότε είχαν για καλύτερες φάσεις δύο σουτ εκτός περιοχής των Ματέι, Μπίτολο και ένα ακόμη του Σουμπίνιο απ’ την περιοχή που βρήκε σε ετοιμότητα τον Κυριακίδη, «μίλησαν» στο φινάλε του πρώτου μέρους. Ο Μπρίτο γύρισε και έκανε το σουτ από την περιοχή, ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού αντέδρασε ξανά σωστά, αλλά ο Λε Ταλέκ πήρε το «ριμπάουντ» και με κεφαλιά σκόραρε στην ανυπεράσπιστη εστία.Άλλαξε η εικόνα
Η είσοδος του Ουάρντα στον αγώνα στο 54′ ήταν η πρώτη κίνηση του Ματζουράκη να αλλάξει τη μοίρα της ομάδας του. Αυτό δεν έγινε, αλλά η εικόνα του ματς άλλαξε σίγουρα και ο Ατρόμητος δυσκολεύτηκε αρκετά για να κρατήσει το προβάδισμα.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν την κατοχή της μπάλας και οι γηπεδούχοι προτίμησαν σιγά-σιγά και με το απαραίτητο φρεσκάρισμα ένα παιχνίδι αντεπιθέσεων. Δε βρήκαν το δεύτερο γκολ σε καμία απ’ αυτές, αλλά για καλή τους τύχη είχαν στην εστία τους τον Μπάρκα.

Είπε «όχι» όποτε έπρεπε
Οι ευκαιρίες ήρθαν μετά τα μισά του δεύτερου μέρους για τους Αγρινιώτες, οι οποίοι τουλάχιστον σε τρεις περιπτώσεις «άγγιξαν» την ισοφάριση. Ο Κούσας στο 74′ πήρε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 77′ ο Μουνιός έκανε την προβολή στο πρώτο δοκάρι, όμως ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου του είπε ενστικτωδώς «όχι» απομακρύνοντας με τα πόδια σε κόρνερ, ενώ στο 82′ χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους.

Μετά από τραγικό λάθος του Κεϊτά, ο Μαρκόφσκι βγήκε τετ α τετ με τον Μπάρκα, όμως το πλασέ που επιχείρησε την ώρα που ο αντίπαλος γκολκίπερ έβγαινε, δε βρήκε στόχο. Στο 86′ ο Στόιτσεφ έχασε την ευκαιρία στα αντίπαλα καρέ να «τελειώσει» λίγο νωρίτερα το ματς, καθώς δεν μπόρεσε να νικήσει από θέση βολής τον Κυριακίδη, ενώ στις καθυστερήσεις σούταρε άουτ από τη μικρή περιοχή, με τις δυο χαμένες ευκαιρίες του να μην κοστίζουν, ωστόσο, στους «κυανόλευκους».

Ατρόμητος (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Κεϊτά (90′ Γροντής), Ούμπιντες, Μπρίτο, Ματέι(74′ Στόιτσεφ), Σουμπίνιο (80′ Ουσέρο), Λε Ταλέκ

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μύγας (67′ Κάπελ), Κούσας, Χαντάκιας, Ρουμπουλάκου, Μάκος, Πάουλο, Φερέιρα (72′ Παπάζογλου), Βασιλούδης (54′ Ουάρντα), Μουνιός, Μαρκόφσκιhttp://www.novasports.gr/