Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, στην “Nostos Expo 2016”

unnamed-79

Ο κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, την 1η Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού “NOSTOS Greek Alternative Tourism-EXPO 2016” που πραγματοποιείται στη Ναύπακτο και θα διαρκέσει 4 ημέρες.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο τουρισμός είναι μία από τις ισχυρές μεταβλητές της ελληνικής οικονομίας. Ουσιαστικά μαζί με τον αγροτικό τομέα αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας. Με μεγάλη χαρά φιλοξενούμε την Έκθεση Nostos 2016 στην πόλη της Ναυπάκτου και υποδεχόμαστε τους επιχειρηματίες που έχουν αφοσιωθεί στην ανάδειξη του φυσικού κάλλους της χώρας μας, των παραδόσεών μας, του πολιτισμού και της ιστορίας μας και όλων εκείνων των στοιχείων που κάνουν την Ελλάδα έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό. Υπάρχον πάρα πολλές ευκαιρίες ανάπτυξης για τον τόπο μας αρκεί να τις εντοπίσουμε και να εργαστούμε συλλογικά. Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού αποτελούν ένα αναπτυσσόμενο είδος που τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει πολλούς φίλους σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο. Η Ελλάδα αποτελεί ιδανικό τόπο για την ανάπτυξή του εξαιτίας του μοναδικού συνδυασμού του ηπειρωτικού και νησιωτικού στοιχείου. Η Έκθεση μπορεί να λειτουργήσει ως ένα σημείο συνάντησης εμπλεκόμενων φορέων και να γίνει η βάση για μελλοντικές συνεργασίες».

 

Όσον αφορά στις ευκαιρίες ανάπτυξης της Ναυπάκτου ο κ. Κωνσταντόπουλος είπε τα παρακάτω:

«Σύντομα, οι πόροι του νέου ΕΣΠΑ θα στοχεύσουν στην περιφερειακή ανάπτυξη. Εκεί εμείς οφείλουμε να είμαστε παρόντες με προτάσεις! Η περαιτέρω ανάπτυξη της Ναυπάκτου είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Πρέπει να ανεβάσουμε τον πήχη ψηλά. Με την αξιοποίηση και προβολή της ορεινής Ναυπακτίας. Με ανάπτυξη δράσεων εναλλακτικού τουρισμού. Να διαδοθούν εναλλακτικά σπορ, όπως το κανόε-καγιάκ, το kitesurf, οι θαλάσσιες καταδύσεις, η ορειβασία, η αναρρίχηση, η ορεινή ποδηλασία και να δημιουργηθούν ειδικά μονοπάτια πεζοπορίας. Με την ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης με τη σύνδεση της Ναυπακτίας με την ζώνη της Δωρίδας (Παραλία Γριμπόβου έως Μοναστηράκι Δωρίδος). Με τη δημιουργία μαρίνας στη Ναυπακτία. Με την ανάδειξη του Κάστρου της Ναυπάκτου. Με τη δημιουργία τουριστικού περιπτέρου με μόνιμη παρουσία φύλακα και ξεναγού.  Στόχος επίσης, πρέπει να είναι να προωθηθεί ο θρησκευτικός τουρισμός στη Ναύπακτο  μέσα από την ανάδειξη προσκυνηματικών και θρησκευτικών μνημείων και τόπων, όπως είναι η Μονή της Παναγίας Αμπελακιώτισσας, του Αγίου Ιωάννη Βομβοκούς, της Παναγίας Βαρνάκοβας, που αποτελούν ήδη ελκυστικούς προορισμούς.  Αλλά και να αναδειχθεί η ορεινή Ναυπακτία, τα χωριά της οποίας δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από άλλα ονομαστά χωριά της Ελλάδας. Όλα αυτά όμως για να γίνουν χρειάζονται ανθρώπους ενωμένους να παλεύουν γι αυτά και να πιέζουν τα κέντρα λήψης των αποφάσεων!»

unnamed-80

unnamed-81

unnamed-82