Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνος στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα Μεσολογγίου

mitropolitis_sigkapouris_mesolonghi_onairnews6

Στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα στο Μεσολόγγι τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, ο Μητροπολίτης Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνος.

Τον Μητροπολίτη υποδέχθηκαν στην ενορία οι ιερείς του Ναού πατήρ Κωσταντίνος ,Πατήρ Χρήστος και ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Αιτωλοακαρνανίας πατήρ Επιφάνειος.
Η Ιερά Μητρόπολη Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας ιδρύθηκε με απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου το έτος 2008. Προήλθε από την διχοτόμηση της Ιεράς Μητροπόλεως Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής.

Ο πρώτος Μητροπολίτης Σιγκαπούρης κ.Κωνσταντίνος εξελέγη και χειροτονήθηκε Επίσκοπος τον Νοέμβριο του έτους 2011. Η ενθρόνισή του στην Σιγκαπούρη πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2012.

Η Ιερά Μητρόπολις έχει ιδρύσει και συντηρεί περισσότερες από 35 Ορθόδοξες Κοινότητες σε διάφορες χώρες της Νοτίου Ασίας. Επίσης λειτουργεί 1 Ορφανοτροφείο Θηλέων με 124 κορίτσια και 1 Ορφονοτροφείο Αρρένων με 64 αγόρια στην Καλκούτα της Ινδίας, 1 Οικοτροφείο στην Σουμάτρα, 1 Οικοτροφείο στο Μπάλι, 4 Νηπιαγωγεία, 10 Δημοτικά σχολεία και 2 Γυμνάσια στην Ινδία και την Ινδονησία, 1 Πολυτεχνική Ακαδημία και 1 Θεολογικό Σεμινάριο στην Σουμάτρα, 1 Νοσοκομείο στην Σουμάτρα, 5 Ιατρεία στην δυτική Βεγγάλη.

Αναπτύσσει ποικίλα φιλανθρωπικά προγράμματα για τα «παιδιά των σκουπιδιών», τους αστέγους και απόρους, τις κακοποιημένες γυναίκες και τα θύματα φυσικών καταστροφών.

Το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας γίνεται πραγματικότητα αποκλειστικά με την υποστήριξη φίλων της ιεραποστολής.

mitropolitis_sigkapouris_mesolonghi_onairnews

mitropolitis_sigkapouris_mesolonghi_onairnews1

mitropolitis_sigkapouris_mesolonghi_onairnews2

mitropolitis_sigkapouris_mesolonghi_onairnews3

mitropolitis_sigkapouris_mesolonghi_onairnews4

mitropolitis_sigkapouris_mesolonghi_onairnews5

mitropolitis_sigkapouris_mesolonghi_onairnews6

mitropolitis_sigkapouris_mesolonghi_onairnews7

mitropolitis_sigkapouris_mesolonghi_onairnews8

mitropolitis_sigkapouris_mesolonghi_onairnews9

 

onairnews.gr