Στην ποιήτρια Ειρήνη Μαργαρίτη, το βραβείο «Γιάννη Βαρβέρη 2015»

ImageHandler59

Στην ποιήτρια Ειρήνη Μαργαρίτη απένειμε η Εταιρεία Συγγραφέων το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή «Γιάννη Βαρβέρη», για την ποιητική της συλλογή «Φλαμίνγκο» (εκδόσεις Μελάνι).Το ετήσιο βραβείο που δόθηκε (25/5) φέτος για τρίτη χρονιά, θεσπίστηκε στη μνήμη τού ποιητή Γιάννη Βαρβέρη (1955-2011) και σκοπό έχει να αναδείξει τις σημαντικότερες νέες ποιητικές φωνές της χώρας.

Σύμφωνα με την τριμελή επιτροπή, η οποία αποτελείται από τον αντιπρόεδρο της Εταιρείας Συγγραφέων Ερρίκο Μπελιέ και τα τακτικά μέλη Νίκο Δαββέτα και Νίκο Λάζαρη, η ποιητική συλλογή τής Μαργαρίτη, διαθέτει «αξιοπρόσεκτες αρετές (λιτότητα, εκφραστική ακρίβεια και τόλμη, πρωτοτυπία, αίσθηση του μέτρου, του ρυθμού και των αναλογιών), οι οποίες και την καθιστούν άκρως ενδιαφέρουσα».

Τα μέλη τής επιτροπής οδηγήθηκαν σε αυτή την απόφαση, αφού πρώτα μελέτησαν προσεκτικά όλα τα υπό κρίση βιβλία και εξέτασαν όλες τις παραμέτρους.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Θεάτρου Εξαρχείων, η βραβευμένη ποιήτρια παρέλαβε έναν ζωγραφικό πίνακα, προσφορά τής ποιήτριας, ζωγράφου και μέλους της Εταιρείας Συγγραφέων, Παυλίνας Παμπούδη.

Παράλληλα, τα μέλη της επιτροπής συνεχάρησαν τους ποιητές και τις ποιήτριες που συμπεριελήφθησαν στον βραχύ κατάλογο (Αθανασία Καραγιάννη, Νικόλα Νιαμονιτό, Βασίλη Ντούρο, Μαρία Φίλη και Λίνα Φυτιλή) και υπογράμμισαν ότι «τα ποιήματα που συνοδεύουν την πρώτη τους εμφάνιση δεν έχουν εγγενείς αδυναμίες. Είναι δείγματα γραφής ώριμα στην πλειονότητά τους, τα οποία αφενός διακρίνονται για την εκφραστική ευθυβολία και την τεχνική τους αρτιότητα και αφετέρου δίνουν βάσιμες υποσχέσεις για μια ευοίωνη συνέχεια».

protothema.gr