Συμμετοχή του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογίου στη 1η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 2014-2020

Εμφάνιση foto1.jpg

Εκπροσωπώντας την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος συμμετείχε  στις εργασίες της 1ης συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 2014-2020 που πραγματοποιήθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία την Πέμπτη 18 Ιουνίου.

Στη συνεδρίαση που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας, συμμετείχε επίσης ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης ενώ κατά τη διάρκειά της οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και των φορέων που παρευρέθηκαν, ενημερώθηκαν σχετικά με την στόχευση, τις δυνατότητες αλλά και τα επιμέρους χαρακτηριστικά του Σχεδίου.

Όπως αναφέρθηκε, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών παρατεταμένης λιτότητας, ανεργίας και αβεβαιότητας που επικρατούν, επιβάλλουν αυξημένη ετοιμότητα και κατάλληλη προετοιμασία, προκειμένου οι δυνατότητες του Σχεδίου να αναστρέψουν το επιβαρυμένο κλίμα. Στους άξονες του σχεδιασμού περιλαμβάνονται δράσεις για ανάπτυξη-βελτίωση υποδομών, προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων και γενικότερα οικονομική και παραγωγική ανάπτυξη.

Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, είναι τακτικό μέλος της Επιτροπής, εκπροσωπώντας τους δημάρχους της Δυτικής Ελλάδας.