Σύσκεψη των επαγγελματικών φορέων Ναυπακτίας και Δωρίδας με τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο

Εμφάνιση IMG_4615.JPG

 

Ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων των επαγγελματικών φορέων της Ναυπακτίας  και της Δωρίδας με τον Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18/8/2015 στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας & Δωρίδας.

Στη συνάντηση που κράτησε πάνω από δύο ώρες το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και οι Πρόεδροι των Σωματείων που την αποτελούν, ενημέρωσαν εκτενώς τον κ. Κωνσταντόπουλο για τα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες των διαφόρων κλάδων και του ζήτησαν τη στήριξη και συμπαράστασή του στην επίλυσή τους.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά στο ζήτημα του ανοίγματος και της επισκεψιμότητας των κάστρων Ναυπάκτου και Αντιρρίου και του Λιμένα της Ναυπάκτου, της οδικής σύνδεσης Ναυπάκτου και Δωρίδας στο σημείο του Ξηροπηγάδου και της άμεσης λειτουργίας των σφαγείων στη Ναύπακτο. Επίσης, επισημάνθηκε η ανάγκη υπαγωγής των δικαιούχων των προγραμμάτων ΕΣΠΑ στο καθεστώς που διέπει την Περιφέρεια όπου βρίσκεται η Δ.Ο.Υ. στην οποία ανήκουν και εν προκειμένω η υπαγωγή των δικαιούχων του Δήμου Δωρίδας στο καθεστώς που διέπει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δεδομένου ότι ανήκουν στη Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου. Τέθηκαν ακόμη ζητήματα καθημερινότητας, αρμοδιότητας της Δημοτικής Αρχής και της Περιφέρειας, όπου και τους παρέπεμψε ο κ. Κωνσταντόπουλος για την επίλυσή τους.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος συζήτησε με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών και δεσμεύθηκε να σταθεί αρωγός στην ανάδειξη και αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

Αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του που σχετίζονται άμεσα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ναυπακτία και η Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα στις παρεμβάσεις του με επίκαιρες ερωτήσεις για τη μείωση της τιμής των διοδίων στη Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης, την παραμονή των τριών πανεπιστημιακών τμημάτων στο Αγρίνιο, την κατανομή των βοσκοτόπων στους κτηνοτρόφους, τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Τράπεζα της Ελλάδος και την πληρωμή των αγροτικών ενισχύσεων, την άμεση έναρξη του Προγράμματος Εξοικονομώ κατ’οίκον και τη διευθέτηση των 30.000 αιτήσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, την πορεία των συμβάσεων ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων και τη θέση του ζητήματος της αποκατάστασης των ζημιών στην Ορεινή Ναυπακτία από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη συνεργασία των Ευρωβουλευτών.

Τέλος, ο κ. Κωνσταντόπουλος τόνισε ότι θα προβεί σε όλες τις δυνατές ενέργειες για την εξεύρεση λύσεων που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα των επαγγελματιών της περιοχής και θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Ναυπακτίας και της Αιτωλοακαρνανίας. Ζήτησε την ευρύτερη συνεργασία των φορέων, του Εργατικού Κέντρου, της Περιφέρειας και της Δημοτικής αρχής της Ναυπακτίας αλλά και του όμορου Δήμου Δωρίδας για την επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων της περιοχής αναφέροντας χαρακτηριστικά «η ισχύς εν τη ενώσει».