«Τσεπώνει» 240 εκατ. ευρώ η Μπάρτσα ή όχι;

233454

Τις εκλογές στην Μπαρτσελόνα ίσως τις περιμένουν περισσότερο οι χορηγοί της. Η Qatar Airways έκλεισε νέο deal μαμούθ, το οποίο δεν αποκλείεται να τιναχτεί στον αέρα αν ο Μπαρτομέου δεν επανεκλεγεί.

Ο προεδρικός θώκος στην Μπαρτσελόνα δεν απασχολεί μόνο τους υποψήφιους που θα συμμετάσχουν στις προσεχείς εκλογές. Ίσως αυτούς να τους νοιάζει και λιγότερο συγκριτικά με τις εταιρίες που επενδύουν τα χρήματά τους πάνω στο brand name του συλλόγου.

Μία από αυτές είναι και η Qatar Airways, που τα τελευταία χρόνια βλέπει το όνομά της στο κέντρο της φανέλας των «μπλαουγκράνα». Η συγκεκριμένη εταιρία, σύμφωνα με την «Mundo Deportivo», επέκτεινε την συμφωνία της (λήγει την επόμενη σεζόν) με τον Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου έως το 2020. Τα χρήματα που θα βάζουν οι Καταλανοί στις τσέπες τους θα αγγίζουν, πλέον, τα 60 εκατ. ευρώ ετησίως. Αν όμως στραβώσει κάτι στις εκλογές;

Και οι δύο πλευρές θα είναι καλυμμένες. Κι’ αυτό γιατί το τελευταίο deal έχει έναν βασικό όρο, ότι και οι δύο πλευρές μπορούν να ακυρώσουν την σύμβαση-μαμούθ μέχρι και δύο μήνες μετά την ανάδειξη του νέου προέδρου. Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να συμβεί όσο τα ηνία κρατάει ο Μπαρτομέου, αφού ο ίδιος έκλεισε την συμφωνία.

sport-fm.gr