1,3 δισ. χρήστες ανά μήνα συνομίλησαν το 2017 μέσω του Facebook Messenger

17 δισεκατομμύρια βίντεο-συνομιλίες μέσα στη χρονιά!

Το Facebook ανακοίνωσε τα επίσημα στατιστικά για τη χρήση των υπηρεσιών του εντός του 2017 και το τελικό αποτέλεσμα σοκάρει. Πάνω από 1,3 δισ. χρήστες συνομιλούσαν κάθε μήνα στη διάρκεια του τρέχοντος έτους μέσα από την πλατφόρμα και πάνω από 17 δισεκατομμύρια συνεδρίες ολοκληρώθηκαν με τη χρήση video. Είναι δε σημαντικό να αναφερθεί ότι ειδικά όσον αφορά στις βιντεο-κλήσεις, ο αριθμός τους δείχνει να είναι ήδη διπλάσιος σε σχέση με τα δεδομένα του 2016.

Ο Product Management Director του Facebook Messenger σημείωσε σε δηλώσεις του πως η επιτυχία οφείλεται κυρίως στην μεγάλη άνοδο της χρήσης από κινητά με λειτουργικό Android και iOS και πως σύντομα θα υποστηρίζονται ακόμη περισσότερες λειτουργίες, όπως η τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality).

Από τα υπόλοιπα ενδιαφέροντα στατιστικά, οι χρήστες μοιράστηκαν πάνω από 500 δισεκατομμύρια emojis (σχεδόν 1,7 δισ. την ημέρα), πάνω από 18 δισεκατομμύρια αρχεία μορφής GIF, ενώ κατά μέσο όρο κάθε μέρα πραγματοποιήθηκαν πάνω από 7 δισ. συνομιλίες και δημιουργήθηκαν 260 εκατομμύρια θέματα συζήτησης. Η πιο έντονη δραστηριότητα για την πλατφόρμα καταγράφηκε την περσινή Πρωτοχρονιά, στην Ημέρα της Μητέρας και κατά τον εορτασμό του Αγ. Βαλεντίνου.

Παύλος Παπαπαύλου – sdna.gr