Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του πρώτου συστήματος προσκόπων Αγρινίου με αφορμή την έναρξη της προσκοπικής χρονιάς 2018 στη λέσχη τους.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο πάτερ Λεωνίδας ο οποίος με χαρά και ευλάβεια άγιασε ένα-ένα όλα τα παιδιά και ευχήθηκε μία όμορφη δημιουργική και γεμάτη δραστηριότητες χρόνια.

Στη συνέχεια έγινε αναδρομή της περσινής χρονιάς με μία παρουσίαση προβολής φωτογραφιών και βίντεο ιδιαίτερα για τις καλοκαιρινές δράσεις του συστήματος μας, δημιουργώντας  ανυπομονησία  για τις επόμενες δράσεις  που έχουν ήδη προγραμματιστεί.

Κατόπιν βραβεύτηκε ο ανιχνευτής Σωκράτης Μυγδάκης για την επιτυχία του στη  δοκιμασία της Δάφνης μια ανώτερη διάκριση για τον Έλληνα Πρόσκοπο.

Επίσης, βραβεύτηκε η Σ.Ε.Φ.Α.Ρ. με τους εργαζομένους της  για την διαχρονική προσφορά τους στο σύστημά μας .

Οι πρόσκοποι Αγρινίου πρέπει να τονιστεί ότι συμμετέχουν σε πολλές κοινωνικές δραστηριότητες , όπως τη  συλλογή φαρμάκων για το κοινωνικό φαρμακείο του δήμου μας  , τη δράση με τον τίτλο «χάρισε ένα χαμόγελο σε ένα παιδί το αξίζει  γίνε εσύ Ο αϊ-Βασίλης του» τα Χριστούγεννα , την ανακύκλωση κινητών με τη Vodafone , με τη δράση Let’s do it που γίνεται κάθε χρόνο πανελληνίως , καθώς και με πλήθος άλλων δράσεων.

Στη διάρκεια της τελετής τονίστηκε, επίσης , από τους βαθμοφόρους  του συστήματος:

«ότι για τη πραγματοποίηση των δράσεων μας σημαντική συμβολή για την επίτευξη των στόχων μας   είχαν  ένα πλήθος ανθρώπων αλλά και επιχειρήσεων που μας στηρίζουν . Ειδικά για την περσινή χρονιά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους παρακάτω :

Κρεοπωλείο το πρώτο, Κρεοπωλείο  Λαϊνα, το καφέ EXPRESS και τον Λιόκαυτο Σπύρο, Το Φέτα Κριός και το Στεφανάτο Νικόλαο, το κουρείο του Μυγδάκη Κώστα, τα κοτόπουλα Μπαρμπαγιάννης, την EUROPITA, την Τάγκαλος – Αμπλιανίτης ΟΕ,τον Αντωνόπουλο Γιάννη  και φυσικά το Κ.Τ.Ε.Λ Αγρινίου.

 

Όσο  τα παιδιά μας θα έχουν «ΟΝΕΙΡΑ» ….τότε και εμείς οι βαθμοφόροι θα βάζουμε «ΣΤΟΧΟΥΣ» …..»

….ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2018.

 

Οι δράσεις των τμημάτων πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή απόγευμα στις 5 η ώρα  στο σύστημα.

Η διεύθυνση του συστήματος είναι Παπαρηγοπούλου 55β  στις εργατικές κατοικίες του Αϊ Γιάννη Ρηγανά

Πληροφορίες  στα τηλέφωνα  6972851049, 6937327125, 6941404467.