Τσιόδρας: Από εργαζόμενο στον οίκο ευγηρίας της Θεσσαλονίκης η διασπορά

Ανησυχία επικρατεί στον οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη, όπου τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού ανέρχονται πλέον σε 36. Σε επταήμερη καραντίνα η «Αγία Κυριακή».

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, μετέβη στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης όπου έχουν επιβεβαιωθεί αρκετά κρούσματα κορωνοϊού. Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο καθηγητής έκανε γνωστό πως τα επιβεβαιωμένα περιστατικά της πανδημίας της COVID-19 στον οίκο ευγηρίας έφτασαν τα 36.

Από τα 36 θετικά κρούσματα, τα 33 είναι ηλικιωμένοι και τρεις εργαζόμενοι. Το γηροκομείο «Αγία Κυριακή» μπαίνει σε επταήμερη καραντίνα.

Ο κ. Τσιόδρας, μιλώντας αμέσως μετά την επίσκεψή του στη δομή, τόνισε πως το πρώτο κρούσμα ήταν ένα νεαρό άτομο του περιβάλλοντος του προσωπικού που παρευρέθηκε σε συναυλία στη Χαλκιδική.

Όπως είπε ο επιστήμονας, οι ασθενείς μεταφέρονται σε ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειο ενώ δήλωσε πως οι ηλικιωμένοι χάρηκαν που τον είδαν, με τους περισσότερους εκ των οποίων να είναι ασυμπτωματικοί.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως τον κ. Τσιόδρα συνόδευσαν στο γηροκομείο ο γ. γ. Πολιτικής Προστασίας, Β. Παπαγεωργίου και ο διευθυντής της κλινικής αναφοράς για τον κορονοιό στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, Συμεών Μεταλλίδης.

sputniknews.g