– Απόδραση από το Δυτικό Παραπέτασμα –

Η πραξικοπηματική και άκρως παράνομη ενέργεια της τουρκικής κυβέρνησης να συνάψει συμφωνία για την ΑΟΖ με μία από τις δομές διακυβέρνησης που λειτουργούν στο έδαφος της Λιβύης (και την οποία υποστηρίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες επηρεαζόμενες δυτικές χώρες) οφείλει να αποτελέσει “καμπανάκι” ώστε τελικά να απελευθερωθούμε από το Δυτικό Παραπέτασμα, από την σκλαβιά του “Ανήκωμεν εις την Δύσην” που είχε κάποιο νόημα όταν διατυπώθηκε κατά την περίοδο του ψυχρού πολέμου, αλλά σήμερα έχει παγιδεύσει τον Ελληνισμό με καταστρεπτικά αποτελέσματα.

Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, τα συμφέροντα της Ελλάδας είναι με την Συρία και στην Λιβύη με τον Στρατηγό Χαφτάρ. Δεν μας ενδιαφέρει αν το βαθύ κράτος των Η.Π.Α. είναι με τον Φαγιέζ αλ Σαράτζ που μοιράζει τα Ελληνικά χωρικά ύδατα με τον Ερντογάν και δεν αναγνωρίζει ουσιαστικά την ύπαρξη της Ελλάδας και της Κύπρου.

Άμεσα πρέπει να αλλάξουμε στροφή και να στραφούμε επιτέλους στα δικά μας εθνικά και μόνο συμφέροντα.

Ο Στρατηγός Χαφτάρ κατήγγειλε στον Ο.Η.Ε. την συμφωνία της Τουρκίας με την «κυβέρνηση» στην Λιβύη που ελέγχει μόνο την περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα Τρίπολη, δεδομένου ότι οι επαναστατικές δυνάμεις του Χαφτάρ ελέγχουν συντριπτικά μεγαλύτερη έκταση της Λιβύης και η Τρίπολη δεν εκφράζει αυτό τον λαό ώστε να μπορεί να κάνει συμφωνίες στο όνομα του λαού της Λιβύης.

Η Ελλάδα ως γεωγραφικός χώρος και ως έννοια που περικλείει τα συστατικά του Πολιτισμού, μαζί με τα ιδανικά και αξίες για υπηρεσία της ανθρώπινης ύπαρξης στον φυσικό και πνευματικό κόσμο, αποτελεί διαχρονικό Σημείο Αναφοράς για όλους τους ανθρώπους. Έτσι είναι γνωστή και αγαπητή η Ελλάδα από την αρχαιότητα, την «βυζαντινή» περίοδο της Ρωμανίας μέχρι και σύγχρονα, στον αγώνα κατά του ναζισμού και φασισμού.

Ένα Σημείο Αναφοράς δεν ανήκει πουθενά. Δεν μπορεί να ανήκει πουθενά διότι τότε δεν θα ήταν Σημείο Αναφοράς, εξάλλου αντικείμενα ανήκουν σε κάποιον και όχι λαοί με ψυχή. Να αναλογισθούμε το εθνικό συμφέρον και να καταλάβουμε μόνοι μας ότι πρέπει να είμαστε σοβαρό κράτος που ανήκει μόνο στους Έλληνες και σε κανέναν άλλον.

Όταν διατυπώθηκε το «Ανήκωμεν εις την Δύσην» λειτούργησε ως διαρκής υπονομευτικός μηχανισμός της ουσιαστικής υπόστασης της Ελλάδας ως πανανθρώπινου Σημείου Αναφοράς. Σήμερα οι πιο αποτελεσματικοί και επικίνδυνοι εχθροί του Ελληνισμού είναι διαβρωμένες και διεφθαρμένες ομάδες σε δυτικές χώρες, οι οποίες τυπικά ανήκουν στο χώρο των “συμμάχων” της Ελλάδας. Είναι προδοτικό εμείς να υποτασσόμαστε και να ευθυγραμμιζόμαστε με την πολιτική τέτοιων κρατών και ως αποτέλεσμα να δεχόμαστε αδιανόητα παράνομες ενέργειες εναντίον κάθε έννοιας Δικαιοσύνης και εθνικών δικαίων.

Όπως πρόσφατα ανακοίνωσε το Α.Κ.Κ.ΕΛ. και στο άλλο θέμα για τους παράνομα εισερχομένους αλλοδαπούς (λαθρομετανάστες, «πρόσφυγες» κλπ) χρειάζεται τελική αντιμετώπιση του θέματος και ριζική μεταβολή της παθητικής ελληνικής στάσης. Το Α.Κ.Κ.ΕΛ. υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνει συνεννόηση με την κυβέρνηση Άσαντ στη Συρία, ώστε να δώσει χάρη σε όλους έχουν φύγει και με αυτό τον τρόπο να μην υπάρχει πια το επιχείρημα ότι κινδυνεύουν αν γυρίσουν πίσω στη Συρία, διότι η συντριπτική πλειοψηφία υποστηρίζει ότι καταδιώκονται από τον Άσαντ. Αν δεν υπάρχει αυτό το επιχείρημα της «καταδίωξης από τον Άσαντ», τότε δεν θα τίθεται καν θέμα παροχής ασύλου. Συνεπώς όλες οι διαδικασίες επιστροφής θα γίνονται εξαιρετικά ταχύτερα. Και να μην ξεχνάμε ότι πρόσφυγας είναι ΜΟΝΟ αυτός ο οποίος εισέρχεται στην αμέσως γειτονική χώρα του. Συνεπώς αφού περνούν από την Τουρκία δεν είναι πρόσφυγες αλλά παράνομα εισερχόμενοι στην Ελλάδα, είτε ως εκτοπισμένοι πληθυσμοί είτε ως φυτεμένοι τρομοκράτες.

Το Α.Κ.Κ.ΕΛ. δεν υποστηρίζει την οποιαδήποτε συνεννόηση με το τουρκικό καθεστώς για την λεγόμενη επαναπροώθηση, διότι απλούστατα τα δουλεμπορικά δίκτυα τούς ξαναστέλνουν πίσω. Υπάρχει πολύ πιο δραστική και τελική λύση κατά αυτής της λειτουργίας του τουρκικού καθεστώτος. Επιπλέον, το Α.Κ.Κ.ΕΛ. υποστηρίζει ότι τα χρήματα που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Τουρκία δεν πρέπει να τα δίνει και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την επιστροφή των εκτοπισμένων πίσω στις χώρες τους, αφού με αυτό τον τρόπο υπάρχει και ουσιαστικό πρακτικό όφελος, διότι θα ενισχυθούν οι εταιρείες μεταφοράς, αεροπορικές εταιρείες κλπ.

Ελπίζουμε τα γεγονότα στην Λιβύη και οι δυνατότητες που προαναφέραμε με την Συρία, να οξυγονώσουν τους κυβερνητικούς εγκεφάλους και να σκεφθούν Ελληνικά.