Συνεχίστηκε για να διακοπεί εκ νέου σήμερα, στο Μονομελές δικαστήριο Ανηλίκων, η πολύκροτη δίκη των 14ων μαθητών, που πέρυσι είχαν κάνει άνω κάτω τις σχολικές κοινότητες της πόλης ρίχνοντας ναφθαλίνη, με αποτέλεσμα να μην γίνονται μαθήματα.

Σήμερα αγόρευσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των ανηλίκων και αργά το μεσημέρι η δίκη διεκόπη για να συνεχιστεί τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι σε βάρος των 14 ανηλίκων υπάρχουν κατηγορίες για επικίνδυνη σωματική βλάβη και διατάραξη οικιακής ειρήνης. Οι ανήλικοι, ηλικίας από 13 μέχρι 17 ετών, ενεργώντας σε ομάδες που αποτελούνταν από τρία μέχρι και εννέα άτομα, έριχναν ναφθαλίνη σε σχολικά συγκροτήματα. Οι δράστες από τις 21/09/2017 έως και την 12/10/2017 έριξαν ναφθαλίνη σε εννέα σχολικά συγκροτήματα, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται μαθήματα κατά τις ημέρες της ρίψης. Συνολικά είχαν συλληφθεί 17 ανήλικοι μεταξύ αυτών δύο Ρομά και ένας Αλβανός.

Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Αγρινίου μάλιστα στην έρευνά τους τον Οκτώβριο του 2017, βρήκαν και κατέσχεσαν μια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ναφθαλίνης την οποία οι ανήλικοι είχαν κρύψει μέσα σε φρεάτιο!

sinidisi.gr