Κινητοποίηση – απεργία ενάντια στη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο. Την ερχόμενη Δευτέρα το Εργατικό Κέντρο διοργανώνει αντίστοιχη κινητοποίηση το απόγευμα, επίσης στην Πλατεία Δημοκρατίας, για τον ίδιο λόγο καθώς τότε θα ξεκινήσουν οι διαδικασίας στη βουλή για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει τον νόμο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς των κόκκινων δανείων.

sillalitirio (1)

sillalitirio (2)

sillalitirio (4)

«Οι δανειστές επιμένουν για την πώληση σε ξένα funds με ευνοϊκές τιμές χωρίς να δίνεται αυτή η δυνατότητα στους δικαιούχους, ενώ τα κριτήρια για την ένταξη στο νόμο Κατσέληγίνονται όλο και πιο δύσκολα. Δυσκολεύεται το δικαίωμα κήρυξης απεργίας των πρωτοβάθμιων σωματείων αφού θα απαιτείται  το 50%συν 1 των μελών. Θεσμοθετείται η εφαρμογή προληπτικού όπως χαρακτηρίζεται μέτρο μείωσης του αφορολόγητου μισθωτών, συνταξιούχων, μικροεπαγγελματοβιοτεχνών (Ε.Β.Ε.) που σημαίνει μεγαλύτερη φορολογία, εάν δεν επιτευχθεί ο προβλεπόμενος στόχος 3,5% πλεόνασμα. Απελευθερώνονται τα λεγόμενα κλειστά επαγγέλματα προς όφελος των επιχειρηματιών, πωλούνται νέα τμήματα της ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι την πλήρη παραχώρηση της ΔΕΗ στο ιδιωτικό κεφάλαιο ξένο και ντόπιο, πράγμα που σημαίνει ρεύμα ακριβό για τον λαό, κατάργηση των κοινωνικών τιμολογίων και της  ανοχής στην καθυστέρηση αποπληρωμής των λογαριασμών, απολύσεις και δυσκολότερες εργασιακές συνθήκες, ένταξη στην εργασιακή ζούγκλα του ιδιωτικού τομέα και ουσιαστικά γίνεται παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας στους επιχειρηματίες ενώ αναμένεται να εφαρμοστούν πολλά μέτρα που ήταν προγραμματισμένα και ψηφισμένα στο 3ομνημόνιο», όπως ειπώθηκε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αγρίνιο.

sillalitirio (5)

sillalitirio (6)

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μιχάλης Κατσιγιάννης, ενώ μίλησε και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης.