Σε κινητοποιήσεις προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το προσφυγικό προχωρούν, σήμερα, οι κάτοικοι σε Χίο, Λέσβο και Σάμο.

Κλειστές θα παραμείνουν δημόσιες υπηρεσίες και καταστήματα, ενώ στις 12:00 το μεσημέρι σε κάθε πρωτεύουσα νησιού έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό και τη δημιουργία νέων δομών στα νησιά. Συγκεκριμένα, στη Λέσβο το ραντεβού έχει δοθεί στο στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, στη Χίο θα συγκεντρωθούν στην Κεντρική Πλατεία και στη Σάμος θα συγκεντρωθούν στην Κεντρική Πλατεία στο Βαθύ.

Μία ημέρα μετά τη διαμαρτυρία για το προσφυγικό, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, αναμένεται να μεταβεί στην Αθήνα, προκειμένου να παραδώσουν το σχετικό ψήφισμα στο υπουργείο Εσωτερικών. «Θέλουμε πίσω τα νησιά μας, θέλουμε πίσω τη ζωή μας και όχι άλλες αποθήκες για ταλαιπωρημένες ψυχές», δήλωσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, είπε: «Κατεβάζουμε ρολά διότι η κατάσταση όχι απλά παραμένει ίδια, αλλά γίνεται χειρότερη» και διερωτήθηκε «τι εξυπηρετεί να υπάρχει οικονομική και κοινωνική αστάθεια στα σύνορα της χώρας» τη δεδομένη στιγμή.

aftodioikisi.gr