Η πρώτη αντίδραση σχετικά με τη νέα κυβέρνηση και τις πρώτες κινήσεις της έρχεται από τον Δημήτρη Βίτσα και αφορά στη μεταναστευτική πολιτική.

«Δεν θα μείνει έτσι αυτό» που κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στη μεταναστευτική πολιτική, «περιμένω την πρώτη αντίδραση», από την Ε.Ε., την Κομισιόν, το Συμβούλιο της Ευρώπης, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, τόνισε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” ο πρώην αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Βίτσας

«Ο βασικός κορμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η κυβέρνηση Σαμαρά… βασικά στελέχη της είναι ξανά υπουργοί στα ίδια ή σε άλλα υπουργεία … και ένας βασικός υπουργός του Σαμαρά είναι σήμερα πρωθυπουργός», πρόσθεσε ο κ. Βίτσας και αναφερόμενος συγκεκριμένα στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, είπε:

«Ειδικά στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και άλλα, στέλνεται σαφές μήνυμα συντηρητισμού και μερικές φορές και ακραίας αντιμετώπισης», η μεταφορά του στη Δημόσια Τάξη «συμβαίνει γιατί η αντίληψη Ν.Δ. και κυβέρνησης είναι ότι το μεταναστευτικό εντάσσεται στην ατζέντα της ασφάλειας, ως πρόληψη και καταστολή. Και ακόμη χειρότερα νομίζουν ότι το ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής είναι μόνο η διαχείριση των ροών, ενώ είναι κατά κύριο λόγο ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«Δεν θεωρούν αυτούς τους ανθρώπους κατατρεγμένους, που χρειάζονται φροντίδα και δίκαιη εξέταση του αιτήματος ασύλου, τους θεωρούν εισβολείς, είναι μια στροφή πάρα-πάρα πολύ σοβαρή», είπε επίσης και σχολίασε «μόνο στην Ουγγαρία η μεταναστευτική πολιτική είναι στην αστυνομία και δεν είμαι σίγουρος».

thetoc.gr