Η Πυροσβεστική υπηρεσία Μεσολογγίου βρέθηκε κοντά μας την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019 και ενημέρωσε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σε θέματα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών (Πυρκαγιάς, Σεισμών).

Είδαμε από κοντά το πυροσβεστικό όχημα και τα εργαλεία που έχει πάνω του, καθώς και την ειδική στολή των πυροσβεστών που χρησιμοποιούν στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Ο κ. Σαλούρος Δημήτριος (Πυρoνόμος) μας μίλησε για τις αρμοδιότητες της πυροσβεστικής και τι χρειάζεται να προσέχουμε ως μαθητές και πολίτες. Συζήτησε με τους μαθητές για την απόκτηση καλών πρακτικών σε καταστάσεις κινδύνου, καθώς επίσης και τρόπους πρόληψης της πυρκαγιάς στο σπίτι ή στο δάσος. Οι μαθητές έμειναν ενθουσιασμένοι που συμμετείχαν με βιωματικό τρόπο στην όλη διαδικασία.

Ο Δ/ντής, το Διδακτικό προσωπικό και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σταμνάς εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου για την επίσκεψη και την άρτια ενημέρωση και εύχονται κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο τους για την προστασία του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος.

aixmi-news.gr