Και ξαφνικά το καλοκαίρι του 2013 η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΗ παραλία Βαθυαβάλι μετατράπηκε σε παράδεισο και τα μάτια όλων ήταν στραμμένα σ’ αυτή. Η κίνηση του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας τότε να δώσει σε δημοπρασία καντίνα στην περιοχή ήταν μια από τις καλύτερες αποφάσεις για την περιοχή.

Αναμφισβήτητα έγινε και χαρακτηρίστηκε η ομορφότερη παραλία της Αιτωλοακαρνανίας. Έγινε πλέον μια παραλία για όλους και όχι μόνο για όσους έχουν σκάφος, ιστιοπλοϊκό η θαλαμηγό. Για όσους έχουμε μεγαλώσει εκεί, γνωρίζουμε αυτή την παραλία από παλιά, όμως τότε δεν υπήρχε η δυνατότητα και η εύκολη πρόσβαση προς αυτή.

Πλέον οι κατασκηνωτές δεν κατεβάζουν τα αυτοκίνητα τους δίπλα στην Θάλασσα, η παραλία είναι ήσυχη και είναι μακράν η καλύτερη παραλία και θαλασσα της περιοχής.Τα πράγματα άλλαξαν όλοι μιλούν για τη την παραλία Βαθυαβάλι, όλοι χάρηκαν την πανέμορφη γαλαζοπράσινη θάλασσα κάτω από τις ομπρέλες με ξαπλώστρες, ντους και καφεδάκι κλπ όπως σε οργανωμένες πλαζ. Η ονειρική παραλία αυτή βρίσκεται μόλις ένα δεκάλεπτο από την Πογωνιά και θα την βρείτε μετά τις όμορφες παραλίες του Αι Γιάννη και το Βαρκό.

Το Βαθυαβάλι διαθέτει και καντίνα που λειτουργεί επαγγελματίας της περιοχής για να απολαύσετε γεύσεις και ροφήματα. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για το Βαθυαβάλι σήμερα ούτε οι φωτογραφίες απεικονίζουν την παραδεισένια αυτή τοποθεσία γι’ αυτό μια καλοκαιρινή επίσκεψη και μόνο θα σας πείσει.

aΠριν ήταν μια παραλία για λίγους με σκάφη και μερικούς ανθρώπους που σιγά σιγά έφθαναν με τα αυτοκίνητα τους πάνω στην θάλασσα και η παραλία γέμιζε βρομιές και σκουπίδια. Ενώ αντίθετα σήμερα με την μεγάλη φροντίδα του ιδιοκτήτη της καντίνας τα πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά έχει γίνει μια πεντακάθαρη παραλία που την γνωρίζει όλη η Ελλάδα.

Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ

katounanews.gr