Τη Δευτέρα 8 Απριλίου στις 7 μ.μ. παρουσιάστηκε το βιβλίο μου με τίτλο «Ελλήνων Ηχόχρωμα» και υπότιτλο «Σαρακατσάνικα τραγούδια σε βυζαντινή μουσική σημειογραφία» στο κατάμεστο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Για το βιβλίο μίλησαν ο κ. Γεώργιος Καψάλης καθηγητής – πρώην πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο κ. Κώστας Κονταξής επίκουρος Καθηγητής Λαογραφίας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και ο κ. Γιάννης Δακαλάκης Μουσικοδιδάσκαλος – Πρωτοψάλτης.

Όλοι οι ομιλητές τόνισαν τη σπουδαιότητα του πονήματος και τη μοναδικότητα αυτού, αφού δεν υπήρχε έως τώρα καταγεγραμμένο το Σαρακατσάνικο τραγούδι σε μουσική γραφή και το οποίο έχει τον προλογισμό από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και έχει τεθεί υπό την αιγίδα της UNESCO.

Σύντομη εισήγηση έκανε και ο πρόεδρος Πολιτισμού της UNESCO κ. Γεώργιος Τσούκαλης ο οποίος και είχα την τιμή να με βραβεύσει την προσφορά μου στον πολιτισμό με τιμητικό έπαινο από την UNESCO.

Παραβρέθησαν ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φωτάκης, ο δήμαρχος Θέρμου κ. Σπύρος Κωνσταντάρας, αντιδήμαρχοι του Δήμου Αγρινίου και Αγράφων, πολιτευόμενοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Για την εκδήλωση μετέβη στο Αγρίνιο και ο κ. Γιώργος Χαντζής, ένας από τους μεγαλύτερους και παλαιότερους Σαρακατσάνους τραγουδιστές, τραγουδήματα του οποίου περιέχονται στο εν λόγω βιβλίο.

Την εκδήλωση έκλεισε η παραδοσιακή χορωδία ΧΟΡΩΔΙΑ “Η Αγία Σκέπη”ερμηνεύοντας τραγούδια Σαρακατσάνικα τα οποία περιέχονται μέσα στο βιβλίο.