Ο άνδρας που έπεσε με το όχημά που οδηγούσε πάνω σε βαν της αστυνομίας στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων το Παρίσι «πέθανε», έγινε γνωστό από τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ, ο οποίος μίλησε για μια «απόπειρα επίθεσης».

«Για μια ακόμη φορά οι δυνάμεις ασφαλείας στη Γαλλίας στοχοθετήθηκαν» τόνισε ο Γάλλος υπουργός.

Ο Ζεράρ Κολόμπ διευκρίνισε ότι στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν «ένας συγκεκριμένος αριθμός όπλων, εκρηκτικών με τα οποία ενδεχομένως σκόπευε να ανατινάξει το όχημα».

Επιπλέον, γκαζάκια, ένα τουφέκι εφόδου τύπου Καλάσνικοφ και περίστροφα βρέθηκαν στο όχημα του δράστη, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

Αυτή η επίθεση «δείχνει μία ακόμη φορά ότι το επίπεδο της απειλής στη Γαλλία είναι εξαιρετικά αυξημένο» συμπλήρωσε ο Κολόμπ κι ενώ η Γαλλία παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου του 2015.

«Για εκείνες κι εκείνους που διερωτώνται για την αναγκαιότητα να εφαρμόζουμε τέτοιου είδους νόμους, το βλέπουμε σήμερα ότι η κατάσταση στη Γαλλία το επιβάλλει, ότι εάν θέλουμε να εγγυηθούμε με αποτελεσματικότητα την ασφάλεια των πολιτών μας, πρέπει να λαμβάνουμε συγκεκριμένο αριθμό μέτρων» επιβεβαίωσε ο υπουργός, που αναμένεται να παρουσιάσει την Τετάρτη ένα νέο αντιτρομοκρατικό νομοσχέδιο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ