Σήμερα, Κυριακή 5 Απρίλη, στις 21:00, σε Α’ livestream προβολή στο κανάλι της Κ.Ν.Ε. στο youtube θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Ο Δρόμος μας», που είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια του Κ.Κ.Ε. Ένας αιώνας συγκλονιστικής ιστορίας περνά μέσα σε 100 λεπτά μπροστά από τα μάτια του θεατή. Σπάνια αρχειακά ντοκουμέντα, δραματοποιημένο οπτικοακουστικό υλικό, πρωτότυπη μουσική συνθέτουν μια φροντισμένη παραγωγή, στην οποία συνέβαλαν εθελοντικά πάνω από εκατό συντελεστές.

Για τα γυρίσματα του Ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε κινηματογραφική ομάδα αποτελούμενη από τους Σήφη Στάμου και Παυλίνα Αγαλιανού, με υπεύθυνο τον Κώστα Σταματόπουλο. Ακόμα, για το σενάριο και την έρευνα του Ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε ομάδα αποτελούμενη από τους Θανάση Λεκάτη, Φάνη Παρρή και Αλέξανδρο Βαλσαμή, με υπεύθυνο τον Γιάννη Κλεφτογιάννη.

Τη διεύθυνση Φωτογραφίας έκανε ο Ακης Αποστολίδης. Μουσικά έντυσε το Ντοκιμαντέρ η Σοφία Καμαγιάννη.

Σπικάζ: Δανάη Κατσαμένη, Μίλτος Δημουλής.

 

Η προβολή του ντοκιμαντέρ είναι, ακόμα μια πρωτοβουλία της Κ.Ν.Ε., ώστε να «ακονιστεί» το μυαλό και η καρδιά σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, αποτελεί συνέχεια, των προτάσεων για θέατρο, λογοτεχνία, κινηματογράφο και πολλών άλλων, που αναρτήθηκαν στο πρόσφατα ανανεωμένο site της Οργάνωσης

Αυτές τις ώρες, το διάβασμα ενός καλού βιβλίου, μια καλή ταινία κλπ, δεν είναι μόνο για να περάσει ο χρόνος μένοντας στο σπίτι… ανοίγουν «παράθυρο» στην αισιοδοξία, στη μαχητικότητα και τη συλλογικότητα. Τώρα που όλοι ερχόμαστε αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις και δυσκολίες μπορούμε να αξιοποιήσουμε όλα τα «όπλα», ώστε να γίνουμε πιο δυνατοί και πιο ικανοί.

«Δραπετεύουμε» λοιπόν με τις προτάσεις της Κ.Ν.Ε. «Τροφοδοτούμε» το μυαλό μας με την αλήθεια, «φλογίζουμε» την καρδιά μας με τις πιο όμορφες εικόνες.