Οι ηλικιωμένοι ενημερώθηκαν για τις μορφές απάτης και τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι δράστες

Οι ενημερωτικές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στη Δυτική Ελλάδα θα συνεχιστούν αμείωτα

Στο πλαίσιο των προληπτικών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, αστυνομικοί επισκέφτηκαν, χθες το απόγευμα, το Α΄ και το Γ΄ Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων στην Πάτρα, πραγματοποιώντας διαλέξεις.

Οι ενημερωτικές ομιλίες αποσκοπούσαν στην πληροφόρηση των ηλικιωμένων για την αποφυγή εξαπατήσεων σε βάρος τους και πραγματοποιήθηκαν μετά  από πρόσκληση του Τμήματος Τρίτης Ηλικίας του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Ομιλητές στις διαλέξεις ήταν ο Προϊστάμενος του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, Αστυνόμος Α΄ Ιωάννης ΣΤΑΘΟΥΛΙΑΣ και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμος Α΄ Χαράλαμπος ΣΦΕΤΣΟΣ.

Όσον αφορά το περιεχόμενο των ομιλιών, αναπτύχτηκαν μεταξύ άλλων, η μεθοδολογία που χρησιμοποιούν οι δράστες, αναλύθηκαν πραγματικά περιστατικά εξαπάτησης ατόμων, ενώ δόθηκαν και χρήσιμες συμβουλές. Παράλληλα, στους ηλικιωμένους διανεμήθηκε από τους αστυνομικούς έντυπο υλικό – φυλλάδιο, σχετικά με τις τηλεφωνικές απάτες.

Κατά τις διαλέξεις, οι ηλικιωμένοι είχαν τη δυνατότητα, μέσω μιας διαδραστικής λειτουργίας, να αντλήσουν γνώσεις, να υποβάλλουν ερωτήματα, να καταθέσουν προσωπικές εμπειρίες και να διαμορφώσουν άποψη, σχετικά με το επίκαιρο ζήτημα της εξαπάτησης ηλικιωμένων.

Υπογραμμίζεται ότι την επόμενη Τετάρτη, 15/03/2017 στις 18.30 θα πραγματοποιηθεί νέα ενημερωτική διάλεξη των αστυνομικών στο Β΄ΚΑΠΗ της πόλης, ενώ οι προληπτικές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στη Δυτική Ελλάδα θα συνεχιστούν αμείωτα.