Σημαντικότατη είναι η απόσταση στα χρήματα που επιθυμεί να δώσει η Nova στη Super League και στα «θέλω» της διοργανώτριας Αρχής, που αναμένεται να έχει επιπτώσεις σε περίπτωση μη διεξαγωγής play offs.

Τα πάντα παραμένουν στον αέρα σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα της νέας σεζόν.

Την Παρασκευή αναμένεται να συνεχιστεί η συνεδρίαση που διεκόπη την Δευτέρα κατά την οποία όχι μόνο δεν ξεκαθάρισε το τοπίο σχετικά με τα τρία «καυτά» θέματα (μείωση ομάδων, μη διεξαγωγή play offs, μείωση χρημάτων από Nova).

Με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, δεν μπορεί να πει κανείς με σιγουριά το τι θα αποφασιστεί για τη νέα σεζόν.

Η Nova έχει ζητήσει μείωση 18% στα χρήματα που δίνει συνολικά στις ομάδες και όπως αναφέρεται στη «Live Sport» πρόκειται για 9 εκατομμύρια ευρώ για την ακρίβεια. Επρόκειτο να μοιραστούν 33,6 εκατομμύρια ευρώ και το συνδρομητικό κανάλι προτείνει 30 εκατομμύρια ευρώ ΜΙΚΤΑ. Δηλαδή, 24,9 εκατομμύρια ευρώ ΚΑΘΑΡΑ. Οι ομάδες δέχονται τη μείωση, αρκεί τα 30 εκατομμύρια ευρώ να είναι καθαρά και να χάσουν 3,6 εκατ. ευρώ.

Το «Big 4» δεν κατέθεσε τελικά την πρόταση για να καλύψουν τα χρήματα από τη μείωση. Παρότι, υπήρχε η πληροφορία ότι θα βρεθούν 3 εκατ. ευρώ. Η Ε.Ρ.Τ. είναι διατεθειμένη να προσφέρει αυτό το ποσό για να πάρει δύο ματς στη ζώνη των 17:15, αλλά από αυτά τα χρήματα η Nova αξιώνει να πάρει τα μισά. Με τα τωρινά δεδομένα, το ενδεχόμενο για μείωση των ομάδων από 16 σε 14 ομάδες μπαίνει στην άκρη προς το παρόν.

Στον αέρα παραμένει και το θέμα με τη διεξαγωγή ή μη των play offs. Αν τελικά δεν πραγματοποιηθούν, τότε θα υπάρξουν οικονομικές επιπτώσεις. Ο δικηγόρος της Λίγκας, Γιάννης Οικονομάκης, ανέφερε στο Δ.Σ. ότι μπορεί να επιβληθεί από τη Nova ρήτρα 4 εκατομμύρια ευρώ. Έτσι, υπάρχει η σκέψη για μίνι πρωτάθλημα με τη συμμετοχή των ομάδων από την πρώτη έως την τέταρτη θέση (να κρίνει δηλαδή τον πρωταθλητή) και όχι για τις θέσεις 2-5 ή 6-9.