Έντονο είναι το ενδιαφέρον για τη θέση του προέδρου της Νομαρχιακής Οργάνωσης της Ν.Δ. στην Αχαΐα, πολλώ δε μάλλον τώρα, που το κόμμα είναι στην κυβέρνηση.

Η θητεία των εκλεγμένων στη διοικούσα επιτροπή λήγει τώρα, ωστόσο λόγω κορωνοϊού δεν θα πραγματοποιηθούν άμεσα εκλογές. Υπάρχει η σκέψη, αναλόγως των επιδημιολογικών δεδομένων στη χώρα και εάν δεν γίνουν πρόωρες –διπλές- εθνικές εκλογές το φθινόπωρο, τα μέλη της Ν.Δ. να προσέλθουν στις κάλπες τον Σεπτέμβρη.

Ο νυν πρόεδρος Α. Μαζαράκης δηλώνει πως δεν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα, έχοντας μάλιστα στην πολιτική του διαδρομή τρεις θητείες στον προεδρικό θώκο.

Τα ονόματα που ακούγονται πολλά, όπως και οι εσωκομματικοί μηχανισμοί, ενώ φαίνεται πως δεν θα λείψουν και οι εκπλήξεις με συμμαχίες που μέχρι πριν από λίγο καιρό φάνταζαν αδιανόητες.

Σαφώς, το κομματικό αυτό όργανο έχει ιδιαίτερη δυναμική, έχουν όμως αλλάξει αρκετά πράγματα ως προς την παρεμβατικότητα του στην Αθήνα, αφού η λογική του Κ. Μητσοτάκη απέχει από παλαιότερες πρακτικές. Κάτι τέτοιο φάνηκε προσφάτως, στις διοικήσεις οργανισμών και φορέων. Η Αθήνα δεν άκουσε ούτε βουλευτές, ούτε κομματικά στελέχη. Ίσως η ηγεσία άκουσε, εν πολλοίς, τον Αχαιό πρώην Υφυπουργό και στενό φίλο του Πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται πως, οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν ξανά σε επίπεδο βάσης, ενώ υπάρχει περίπτωση να θεσπιστούν όρια ως προς την εκλογική διαδικασία. Για παράδειγμα, να υπάρξει δικλίδα ασφαλείας εντοπιότητας (δήμων-νομού) για να αποφευχθούν γκρίνιες του παρελθόντος.

PatrasTimes.gr