Τα fake news αποτελούν μία παγκόσμια μάστιγα στο χώρο της δημοσιογραφίας. Κάθε μέρα γίνεται αναπαραγωγή δεκάδων ψευδών ειδήσεων που διοχετεύονται κυρίως μέσω των social media πλήττοντας ανεπανόρθωτα τον δημοσιογραφικό χώρο.

Η Ε.Ρ.Τ. αναμένεται να μπει στη μάχη καταπολέμησης των fake news και της προπαγάνδας με δικό της μηχανισμό. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Real» η δημόσια τηλεόραση θα συμματάσχει σε διαγωνισμό της Google για τη δημιουργία λογαριασμού που θα εντοπίζει τα fake news και την προπαγάνδα.

Σκοπός του διαγωνισμού της Google είναι ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη λογισμικού για την ανάλυση ψηφιακών ροών πληροφόρησης και ειδήσεων στο διαδίκτυο.

Έτσι θα εντοπίζονται δίκτυα προπαγάνδας και θα μπορούν να καταπολεμηθούν. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Real» μέσω της συμμετοχής της στο πρόγραμμα της Google, η δημόσια τηλεόραση θα αποκτήσει σε πανελλαδικό επίπεδο πλεονέκτημα αξιοποίησης της ήδη υπάρχουσας πλατφόρμα media watch για να αναλυθεί σε πιλοτικό επίπεδο το ελληνικό περιεχόμενο ειδήσεων.

dailymedia.gr