Το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας θέλει την Ελισάβετ να εγκαταλείπει τον θρόνο σε 18 μήνες, ανήμερα των 95ων γενεθλίων της – Σε ρόλο «σκιώδη» βασιλέα ή και αντιβασιλέα ο γιος της, Κάρολος, ο οποίος ήδη ετοιμάζεται να την διαδεχθεί

«Φωτιά» στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ βάζει ένα δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Sun», σύμφωνα με το οποίο η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας ετοιμάζεται να παραιτηθεί, ανοίγοντας το έδαφος για την διαδοχή της από τον πρίγκιπα Κάρολο.

Αυτό, ωστόσο, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, δεν θα συμβεί τώρα, αλλά σε… 18 μήνες, όταν και η βασίλισσα θα συμπληρώνει τα 95 της χρόνια. Τότε είναι που σχεδιάζει να ανακοινώσει και ε[ισήμως την αποχώρησή της από τον θρόνο, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

Τότε είναι, επίσης, που ο πρίγκιπας Κάρολος θα αναλάβει την «ηγεσία» της βασιλικής οικογένειας, παίρνοντας το χρίσμα από τη μητέρα του. Ήδη, υπάρχει έντονη φημολογία περί αναβάθμισης του Καρόλου σε «σκιώδη βασιλέα» ή ακόμα και σε αντιβασιλέα.

Ο 71χρονος διάδοχος του βρετανικού θρόνου, ο οποίος πιστεύεται ότι έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση για απομάκρυνση του αδερφού του, πρίγκιπα Άντριου, από το παλάτι, μετά την συνέντευξη-«φιάσκο» του τελευταίου στο BBC, έχει ήδη αρχίσει να προετοιμάζεται γι’ αυτή την πολύ σημαντική θέση.

Το δημοσίευμα, μάλιστα, επισημαίνει ότι η βασίλισσα Ελισάβετ περιόρισε τις επίσημες δημόσιες εμφανίσεις της, από 332 το 2016 σε 283 το 2018.

protothema.gr