Ανοιχτό το ενδεχόμενο για παράταση και άλλων προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας αφήνει με συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr ο Διοικητής του Ο.Α.Ε.Δ. Σπύρος Πρωτοψάλτης.

«Πέρα από τα προγράμματα για τα «hot spots» και για το Δημόσιο Τομέα της Υγείας, δεν έχει αποφασιστεί μέχρι στιγμής να δοθεί παράταση σε άλλη αντίστοιχη δράση. Παρ’ όλα αυτά βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας προκειμένου από κοινού να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις με έναν και μοναδικό γνώμονα: Να ενισχύσουμε ουσιαστικά τις προσπάθειες όσων βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας να βρουν θέσεις απασχόλησης», λέει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή «τρέχουν» τα προγράμματα Κοινωφελούς: Για τη Δασοπροστασία (ωστόσο οι περισσότερες συμβάσεις έχουν αρχίσει να λήγουν). Των 30.333 εργαζόμενων σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Πρόνοιας σε όλη την χώρα (οι περισσότερες συμβάσεις έχουν λήξει, ωστόσο ακόμα υπάρχουν ωφελούμενοι που εργάζονται). Το πρόγραμμα με τους 5.500 συμβασιούχους του Δημοσίου (μεγάλος αριθμός συμβάσεων έληξε ή λήγει το επόμενο διάστημα).

Αναφορικά με το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς για τις 34.524 θέσεις σε Ο.Τ.Α., Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και σε 37 υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, τονίζει ότι «σύντομα θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων».

Παράλληλα υποστηρίζει ότι «οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων Κοινωφελούς Απασχόλησης δικαιούνται, μετά τη λήξη αυτών των δράσεων, επίδομα ανεργίας με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ισχύουν για όλους. Εφόσον καλύπτουν αυτές τις προϋποθέσεις, τότε μπορούν να λάβουν το επίδομα ανεργίας».

Τέλος, αναφορικά με τα νέα προγράμματα του Οργανισμού για το 2020 εκτιμά ότι «μέχρι τα τέλη του χρόνου θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε λεπτομέρειες».

aftodioikisi.gr