Το κόψιμο του ρεύματος στη ΒΙΟ.ΜΕ. από τη Δ.Ε.Η., με κυβερνητική εντολή, έγινε με επιχειρησιακές μεθόδους τύπου κομάντος.

Υπό την κάλυψη διμοιριών Μ.Α.Τ. και με κλούβες, χαράματα, μέσα στο μαύρο σκοτάδι, στέρησαν τη δυνατότητα συνέχισης της παραγωγικής δραστηριότητας από μια αυτοδιαχειριζόμενη επιχείρηση που τιμάει την ντόπια βιομηχανική παραγωγή.

 Δεν είναι μόνο η υποκρισία της διοίκησης της Δ.Ε.Η., της οποίας έχουν στραγγαλίσει τον δημόσιο χαρακτήρα της, χρησιμοποιώντας την για να υπομονεύει κάθε παραγωγική ικμάδα αυτού του τόπου και η οποία έκανε τα «στραβά μάτια» στα επί δεκαετίες διογκωμένα χρέη της Ν.Δ., μην τολμώντας ποτέ να κάνει κάτι αντίστοιχο με αυτό που έκανε χθες στη ΒΙΟ.ΜΕ.

 Δεν είναι μόνο η υποκρισία του κυβερνώντος κόμματος, που έδωσε το πράσινο φως για τη διακοπή του ρεύματος στη ΒΙΟ.ΜΕ., με την ίδια ευκολία που έκανε απανωτές 24μηνες, 40μηνες κλπ ρυθμίσεις με τη Δ.Ε.Η. για το άνω του μισού εκατομμυρίου χρέους της, κοροϊδεύοντας τους πάντες αφού επί χρόνια δεν τις τηρούσε.

 Δεν είναι μόνο το ότι, σε μια περίοδο που κόπτονται για τα μέτρα υγιεινής που πρέπει να λάβει ο κόσμος λόγω του κορωνοϊού, διακόπτουν βάναυσα τη λειτουργία μιας ελληνικής επιχείρησης που παράγει άριστα, αγνά και οικολογικά προϊόντα ατομικής και οικιακής υγιεινής, πρωταρχικής σημασίας για την κοινωνία. Ούτε μόνον το ότι δείχνουν ξεκάθαρα τις προθέσεις τους να προμηθεύεται ο κόσμος τα αμφιλεγόμενα, και εν πολλοίς επικίνδυνα, παρόμοιας χρήσης προϊόντα από τις πολυεθνικές.

 Είναι κυρίως και πάνω απ’ όλα, το ότι μέσα στο γενικό μούδιασμα, το φόβο που καλλιεργούν για την επιδημία και το «μάντρωμα» του κόσμου στα σπίτια του, επέλεξαν την κατάλληλη στιγμή για να τελειώνουν επιτέλους με αυτό που επί μια ολόκληρη επταετία, το ένοιωθαν σαν αγκάθι στο μάτι τους: Να δώσουν τέλος στο πρώτο εγχείρημα εργατικής αυτοδιαχείρισης στη χώρα μας! Στην πρώτη βιομηχανική μονάδα που λειτουργεί με απόλυτα εργατικό έλεγχο. Ειδικά στις παρούσες συνθήκες που πολλές από τις εναπομείναντες παραγωγικές επιχειρήσεις προβλέπεται να «χτυπήσουν λουκέτο», η συνεχιζόμενη ύπαρξη της ΒΙΟ.ΜΕ. αποτελεί «κακό προηγούμενο» και κάκιστο παράδειγμα για χιλιάδες εργαζόμενους, που προκειμένου να βρεθούν στην ανεργία, ίσως σκεφτούν να κάνουν ακριβώς το ίδιο: Να επιδιώξουν να πάρουν τις παραγωγικές μονάδες που κλείνουν, στα χέρια τους.

 Διακοπή ηλεκτροδότησης μιας παραγωγικής μονάδας με στρατιωτικού τύπου επιχείρηση, με κλούβες και τη συνοδεία διμοιριών Μ.Α.Τ., δεν έχει γίνει ποτέ στη υφήλιο. Η κυβέρνηση αυτή αποδεικνύεται όχι μόνο δωσίλογη και εθελόδουλη, αλλά και πολλαπλά επικίνδυνη.

 Δεν απευθύνουμε αίτημα στη διοίκηση της Δ.Ε.Η. και στην κυβέρνηση. Είναι απαίτηση. Επανασυνδέστε το ηλεκτρικό ρεύμα εδώ και τώρα στη ΒΙΟ.ΜΕ. χωρίς άλλη καθυστέρηση. Η οργή που κουφοβράζει δεν απέχει πολύ από το να εκραγεί. Φροντίστε να μη βρεθείτε στην ακτίνα της.