Η Κεντρική Επιτροπή του Κ.Κ.Ε. πραγματοποιεί εκδήλωση, για τον εορτασμό των 100 χρόνων του Κόμματος,  στο κτήριο, όπου διεξήχθη το 9ο Συνέδριο του Κ.Κ.Ε., τον Δεκέμβρη του 1973, στο Σορφχάιντε, βόρεια του Βερολίνου, το Σάββατο 3 Νοέμβρη και ώρα 5 μ.μ.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. Δημήτρης Κουτσούμπας. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γραμματέας της Τ.Ε. Γερμανίας του Κ.Κ.Ε., Κώστας Γκουτζηγιάννης και ο Αντιπρόεδρος του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος (DKP), Χανς-Πέτερ Μπρέννερ. Ακόμα, θα παρουσιαστούν εκθέσεις φωτογραφιών και ιστορικών τεκμηρίων από τη ζωή και τη δράση των Ελλήνων κομμουνιστών στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία και την ΟΔ Γερμανίας.

Στο πλαίσιο της παραμονής της στο Βερολίνο, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα επισκεφθεί χώρους ιστορικής σημασίας για το ΚΚΕ και το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα.

Συγκεκριμένα, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, θα επισκεφθεί, το Σάββατο 3 Νοέμβρη: Την Πύλη του Βρανδεμβούργου, το Ράιχσταγκ, το Σοβιετικό μνημείο Τιεργκάρτεν, το Checkpoint Charlie (πρώην συνοριακό σταθμό μεταξύ της ΓΛΔ και του Δυτικού Βερολίνου), την Μπέμπελπλατς (όπου οι ναζί έκαψαν τα βιβλία το 1933), το Πανεπιστήμιο Χούμπολντ και άλλα ιστορικά σημεία του Βερολίνου.

Την Κυριακή 4 Νοέμβρη, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα καταθέσει στεφάνια: Στο μνημείο των ηγετών του γερμανικού και παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος Λούξεμπουργκ, Λίμπνεχτ, Πικ και άλλων. Στο μνημείο Μπελογιάννη (στο χώρο της πρώην Ανώτατης Σχολής Οικονομίας της ΓΛΔ) και στο σοβιετικό μνημείο στο Τρέπτοουερ Παρκ.