Επιμορφωτική Ημερίδα στο 5ο Δημοτικό Ι.Π. Μεσολογγίου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία Ενδοσχολική επιμορφωτική Ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου. Η εκδήλωση, που φιλοξενήθηκε στο χώρο του σχολείου, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το ΠΕΚΕΣ Δυτ. Ελλάδας και το ΚΕΣΥ Αιτωλ/νίας.

Η επιμορφωτική Ημερίδα απευθυνόταν στους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων που υπηρετούν στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου και συμμετείχαν, ως επιμορφωτές, οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου (ΣΕΕ) ΠΕ70 της 4ης και 3ης ενότητας σχολικών μονάδων της ΠΔε Δυτ. Ελλάδας, κκ. Θεοφάνης Βαλμάς και Δημήτρης Σακκούλης αντίστοιχα και εκ μέρους του ΚΕΣΥ Αιτωλ/νίας ο Προϊστάμενός του κ. Αθανάσιος Ρισβάς, ο Ψυχολόγος κ. Κωνσταντίνος Αλεξάκης και η Κοινωνική Λειτουργός κ. Βάγια Δεληγιάννη. Την επιμορφωτική συνάντηση τίμησε με την παρουσία του και ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Αιτωλ/νίας κ. Κολοβός Χρήστος. Θέμα της επιμορφωτικής συνάντησης ήταν «Η διαχείριση των προβλημάτων σχολικής τάξης». Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία, μέσα από εισηγήσεις και εργαστήρια να ενημερωθούν και να μελετήσουν ζητήματα όπως τα αίτια εκδήλωσης προβλημάτων συμπεριφοράς στο σχολείο, τις τεχνικές διαχείρισης των δύσκολων συμπεριφορών των μαθητών, τις ιδιαιτερότητες των μαθητών Ρομά στην εκπαίδευση, τις βασικές αρχές αντιμετώπισης προβληματικών συμπεριφορών και τα βήματα σχεδιασμού παρέμβασης από την πλευρά των εκπαιδευτικών καθώς και τρόπους ανάπτυξης της επίγνωσης (mindfulness) για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Στο πλαίσιο της ημερίδας συζητήθηκαν ακόμη ζητήματα όπως η συνεργασία των εκπαιδευτικών μεταξύ τους καθώς και με τους γονείς των μαθητών, για την αποτελεσματική διαχείριση προβλημάτων συμπεριφοράς σε επίπεδο τάξης και σχολείου.

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι καθοριστική για την επιτυχή διεξαγωγή της ημερίδας ήταν η συμβολή της Δ/ντριας και του διδακτικού προσωπικού του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη ημερίδα αποτελεί μέρος σειράς επιμορφωτικών δράσεων που έχει προγραμματίσει να υλοποιήσει το ΠΕ.Κ.Ε.Σ Δυτ. Ελλάδας στο νομό μας σε συνεργασία με το ΚΕΣΥ και άλλους φορείς για το τρέχον σχολικό έτος.

aixmi-news.gr