Την Τετάρτη 25η Μαρτίου 2020 και ώρα 22:00 βυθίστηκε λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών στη θαλάσσια περιοχή της Βόνιτσας του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας και συγκεκριμένα στο λιμάνι ιστιοφόρο σκάφος, το οποίο φέρει επί της πρύμνης του τα εξής διακριτικά “Κ.Ο. – F306” και πιθανή ονομασία “WILKER”.

Ως αρμόδια υπηρεσία το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ακτίου – Βόνιτσας σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Πρεβέζης κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη, αλλά δεν κατάφερε να βρεθεί κανένα στοιχείο επικοινωνίας.

Για λόγους ασφάλειας των παρακείμενων σκαφών και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τυχών υπολείμματα πετρελαίου και λαδιών, ανατέθηκε στις 27 Μαρτίου 2020 και ώρα 10:00 π.μ η ανέλκυση του εν λόγω σκάφους στην εταιρεία “ΣΠΥΡΙΔΩΝ Δ. ΚΩΣΤΕΛΕΤΟΣ Υπηρεσίες Επιθεωρήσεις Πλοίων και Υπηρεσίες Παροχής

Επιστημονικών Συμβούλων” σε άριστη συνεργασία με το προσωπικό του δήμου μας, λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και την τεχνική εταιρεία “ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΤΕ”, η οποία μας διέθεσε δωρεάν γερανοφόρο όχημα για την ανέλκυση του εν λόγω σκάφους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΤΣΑΣ